BAZAR

Patinoar sintetic inaugurat astăzi în Parcul Lumea Copiilor. Cât costă intrarea și ce program are

Destinat utilizării în orice anotimp, de către toate categoriile de vârstă, patinoarul este amplasat în Rotonda Parcului Lumea Copiilor din Sectorul 4, în vecinătatea pistei de karting şi are o suprafaţă de 260 mp.
Realizat din materiale 100% ecologice, acesta nu produce niciun zgomot şi nu necesită conectarea şi alimentarea constantă cu apă.

Prezent la inaugurarea patinoarului, primarul Cristian Popescu-Piedone și-a pus și el patinele și a patinat puțin alături de tinerele de la Clubul Edusport. „Este pentru prima dată din liceu când îmi pun patinele, echilibrul mi l-am păstrat, dar mi-au dat niște patine noi și neascuțite care alunecă mai greu”, a spus Piedone.

În fiecare joi, aceesul va fi GRATUIT pentru elevii de până în clasa a 4-a care învață în Sectorul 4, cât și pentru copiii din centrele de plasament de pe raza Sectorului 4.

Mai mult, primarul Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a anunțat că toți sportivii de performanță în patinaj artistic vor putea face antrenamente pe patinoarul din parcul Lumea Copiilor, GRATUIT, câte 2 ore pe zi.

„Am spus DA acestei colaborări fiindcă mi s-a părut o idee interesantă aceea de a oferi copiilor posibilitatea de a patina în orice sezon, fie vară, fie iarnă. Astfel, petrec timp în aer liber, fac mişcare şi se pot juca în voie, fiindcă pe terenul din imediata apropiere a patinoarului vom amenaja în zilele următoare un nou loc de joacă, cu aparate noi şi care de care mai atractive. Astfel, această nouă zonă, dar şi Parcul Lumea Copiilor, în întregul său ansamblu, reprezintă locaţia ideală pentru petrecerea zilelor de vacanţă. La fel şi Orăşelul Copiilor, care îi aşteaptă pe micuţi cu amenajări spectaculoase, oferind multiple posibilităţi de agrement în aer liber.” – adeclarat Cristian Popescu – Piedone, Primarul Sectorului 4.

Alunecarea se face mult mai fidel decât în cazul patinoarelor clasice, asigurând un contact excelent al patinatorului cu suprafaţa. Aceasta este obţinută dintr-o răşină specială, denumită EZ Glide 350, fiind folosită pentru antrenament de către echipele de hochei din Statele Unite ale Americii şi Canada.
Nu necesită achiziţionarea unor patine speciale, acestea fiind puse la dispoziţie în mod direct de către operator.

Ca multe alte obiective realizate până în prezent în Parcul Lumea Copiilor, şi acesta este rodul unui parteneriat public – privat şi nu grevează Bugetul Local al Sectorului 4, anunță administrația publică locală, într-un comunicat remis redacției B365.ro.

Astfel, Autoritatea Locală pune la dispoziţie, contra cost, domeniul public, amenajarea fiind realizată integral de către investitorul privat.

 „Valoarea investiției s-a ridicat la aproape 50.000 de euro, iar construcția și amenajarea patinoarului sintetic din parcul Lumea Copiilor a durat o lună și jumătate”, a declarat pentru B365.ro George Păun, directorul firmei Expopedia Advertising SRL, care a făcut investiția. Patinoarul va avea 2 instructori care-i vor învăța pe copii gratuit mișcările patinajului. Taxa de acces la patinoarul sintetic va fi de 10 lei/oră. Patinoarul sintetic și ecologic din pacul Lumea Copiilor oferă spre închiriere patine la prețul de 5 lei/oră. De altfel, vizitatorii își vor putea aduce propriile patine. Capacitatea patinoarului este de 40-50 de persoane.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button