ESENTIAL

Patapievici a demisionat de la ICR: „Această construcție instituțională vie e distrusă”

„Față de lovitura teribilă pe care puterea de astăzi o aduce culturii române, operatorilor culturali români și artiștilor români, conducerea Institutului Cultural Român înțelege, în semn de protest, să își dea demisia. Din acest moment, noi declarăm că nu mai putem lupa cu voința politică de distrugere a autonomiei culturale a ICR și cu voința politică a actualului Guvern și a actualei majorități parlamentare de a transforma Institutul într-un instrument de propagandă”, a declarat, joi, fostul președinte al ICR, Horia Roman Patapievici, potrivit realitatea.net.

Patapievici și-a exprimat speranța că „ICR nu se va prăbuși, ci va continua programele în care este deja angajat”.

„Din punctul nostru de vedere, nu doar că lucrul în care ne-am lăsat șapte ani și jumătate din viață, care este această construcție instituțională vie, este distrusă, dar opinia noastră este că o șansă de a păstra breșa pe care noi am construit-o în piețe culturale străine este distrusă complet”, a afirmat Patapievici.

Decizia celor trei membri din conducerea Institutul Cultural Român vine după ce Curtea Constituțională a României a respins marţi, cu majoritate de voturi, excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului privind trecerea ICR din subordinea Preşedinţiei în cea a Senatului.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button