Păstrăv în cetină, urdă, murături și pastramă, în Parcul Lumea Copiilor

de:
12 sept. 2012
0 Afișari
Păstrăv în cetină, urdă, murături și pastramă, în Parcul Lumea Copiilor

Pe parcursul a 10 zile, în intervalul orar 08.00 – 20.00, toţi cei care doresc să îşi aprovizioneze cămara pentru iarnă, dar şi să guste din produse preparate după reţete autentice, pregătite de gospodine în propriile bucătării, vor avea de unde alege. Şi aceasta pentru că, prin Direcţia de Administrare a Pieţelor Sector 4, la acest târg au fost invitaţi peste 100 de producători autentici, ce vor sosi din toate zonele țării. Aşadar, tarabele vor fi pline cu fructe și legume de sezon, produse BIO, prăjituri de casă, sucuri naturale și multe alte bunătăți, la preţuri accesibile oricărui buzunar.

Sfârşitul de săptămână va aduce şi concerte de muzică populară, organizate pentru a conferi evenimentului nota specifică unui târg câmpenesc.

De asemenea,pentru a celebra culesul viilor şi anotimpul recoltei, organizatorii au amenajat standuri de prezentare pentru cei mai renumiţi producători viticoli din ţară, care vor oferi celor prezenţi prilejul de a degusta zeci de sortimente de must și vin.

Iar, pentru că gospodinele vor avea de unde alege legumele necesare preparării conservelor pentru iarnă şi vor degusta vişinată sau afinată, domnii pot pleca acasă cu o palincă de Bihor sau ţuică din Argeş sau Oltenia.

Pentru a reîntregi atmosfera satului de odinioară, la târg vor fi prezente produse din gastronomia tradiţională românească, precum păstrăv în cetină de brad, murături, urdă, pastramă şi vor putea fi admirate, dar şi achiziţionate, obiecte de artizanat precum ţesături, costume tradiţionale, papuci de papură, ceramică de Horezu, mărgele, icoane, curele de piele, inele și lanţuri.

Cookies