Păstrarea frunzelor pe peluzele unui parc din București. Un grup de inițiativă civică le propune bucureștenilor o contraofensivă

25 oct. 2022
2258 Afișari
Păstrarea frunzelor pe peluzele unui parc din București. Un grup de inițiativă civică le propune bucureștenilor o contraofensivă
Păstrarea frunzelor pe peluzele unui parc din București. Un grup de inițiativă civică le propune bucureștenilor o contraofensivă. Sursa foto: Facebook/ Grupul de Iniţiativă Civică Cişmigiu

Reprezentanții unui grup de inițiativă civică i-au rugat pe cei de la ALPAB să nu mai strângă frunzele de pe peluzele unui parc din București (cele care nu sunt gazonate). Grupul de inițiativă civică le propune o contraofensivă bucureștenilor: „cereți păstrarea frunzelor pe peluze”.

Păstrarea frunzelor pe peluzele din Parcul Cișmigiu

În Parcul Cișmigiu se cunoaște că a venit toamna abia acum: frunzele căzute în grădină parcă au format un covor specific anotimpului.

Membrii Grupului de Inițiativă Civică Cișmigiu transmit că, și anul acesta, i-au rugat pe cei de la ALPAB (Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București) să nu mai strângă frunzele de pe peluzele care nu sunt gazonate din Parcul Cișmigiu. Frunzele sunt foarte importante pentru că:

  • sunt îngrăşamânt pentru sol,
  • adăpost pentru insecte,
  • ajută la păstrarea umidității în pământ.

Pentru moment, Grădina Cișmigiu este frumos îmbrăcată de o pătură multicoloră de frunze, însă Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu a fost anunțat că sunt și mulți bucureșteni nemulțumiți, iar din acest motiv au început să trimită sesizări.

Reprezentanții grupului de inițiativă se așteaptă ca în orice moment să reînceapă eforturile zadarnice de strângere a frunzelor.

Contraofensivă pentru bucureșteni

„Dacă şi vouă vă place cum arată toamna în parc, vă propunem o contrafensivă. Scrieți un scurt mail către office@alpab.ro şi cereți păstrarea frunzelor pe peluze”, transmite Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu pe Facebook.

Postarea a strâns peste 200 de reacții, iar mai mulți internauți și-au spus părerea. Lăsăm mai jos câteva comentarii:

  • „Nu doar primarii, dar și cetățenii trebuie să învețe că frunzele NU sunt gunoi. Și că cel mai sănătos este să rămână pe sol, sub copaci!”, transmite Garda Civică de Mediu.
  • „Da, frunzele sunt o frumusete a parcurilor!”
  • „Ce frumos! Mi-ar placea sa nu se stranga frunzele de nicaieri, nu doar de acolo. Voi trimite si eu email.”
  • „au ce au unii cu stransul frunzelor ..Mie mi se pare foarte frumos cand sunt lasate asa…”
  • „Superb ! Frunzele nu sunt gunoi de maturat. Lasati frunzele pe jos !”
  • „Am trecut ieri, nu frunzele ma deranjaza ci mirosul insuportabil de gainat .Oare chiar nu se pot spala aleile?”

Îți recomandăm să citești și: Primăria nu are încă o soluție pentru problema ciorilor și porumbeilor din Parcul Cișmigiu. Nicușor Dan: „Mai sunt lucruri de făcut, dar nu e dezastrul pe care îl aud”

Cookies