PAŞTI 2014. S-a deschis singurul târg de miei vii din Bucureşti. Care este prețul mielului de Paște

de:
09 apr. 2014
1 afișări
PAŞTI 2014. S-a deschis singurul târg de miei vii din Bucureşti. Care este prețul mielului de Paște

PAŞTI 2014. Târgul de miei vii este deschis între orele 7.00 și 19.00, în fiecare zi a săptămânii. Animalele sunt sacrificate în abatorul din interior pieței „Apărătorii Patriei”. Abatorul are o suprafaţă totală de 280 mp, dotat cu o hală de asomare ultramodernă, la standardele impuse de Uniunea Europeană. În funcţie de solicitările cumpărătorilor, capacitatea incintei permite sacrificarea a aproximativ 1.000 de animale pe zi.

În acest an, 32 de producători își vând mieii la târg, printre care și celebrul Ghiță Ciobanul care a mai deschis şi un magazin de vânzare brânzeturi în Piaţa Progresul, tot în Sectorul 4 al Capitalei. VEZI AICI Cât costă kilogramul de brânză. 

Pentru a li se permite accesul crescătorilor în cadrul târgului, le sunt necesare următoarele documente: certificatul de crescător de animale şi cel sanitar-veterinar, avizat medical în zona de unde provine crescătorul.

Anul acesta, kilogramul de miel costă 25 de lei, iar dacă achiziționați mielul viu costă 15 lei kilogramul. Prețurile sunt apropiate de cele de anul trecut.

PAŞTI 2014. Pentru respectarea drepturilor cumpărătorilor, în Piaţa Apărătorii Patriei funcţionează cântarulul cetățeanului, unde pot fi verificate gratuit cantităţile de carne achiziţionate.

Producătorii speră să vândă mulți miei în acest an, având în vedere faptul că Paștele Ortodox coincide cu Paștele Catolic. Majoritatea producătorilor au spus că au în plan să vândă 300 de miei, doar Ghiță Ciobanul a spus că speră să vândă 500 – 600 de miei. 

Producătorii spun că, deocamdată, nu vor să lase la preț. Dar dacă vânzările vor merge prost, spre sfârșitul târgului vor negocia prețul.

Producătorii vin din Sibiu, Teleorman, Dolj, Gorj, Ilfov. Ei plătesc 150 de lei pe zi, pe fiecare țarc.

„Siguranța cetățenilor este asigurată Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București. Sunt cinci doctori care stau și supraveghează atât tăierea cât și calitatea cărnii. Este o realizare pentru că vedem și astăzi acele tăieri clandestine, la marginea drumul. Pentru a stopa acest fenomen, ar trebui intensificate controalele. Acest abator respectă 100% condițiile Uniunii Europene. Îndeplinim toate condițiile igienice și sanitare. Una este să-l cumperi dintr-un supermarket, una este să-l vezi tu înainte de tăiere. Oferta este pe an ce trece mai mare, iar acesta este singurul târg de acest fel din București”, a declarat primarul Cristian-Popescu Piedone. Primarul a sfătuit bucureștenii să vină să-și cumpere mielul din timp, pentru că ultimele zile sunt, în general, foarte aglomerate.

PAŞTI 2014. Primarul a declarat că își va lua și el un miel de la abator, însă pentru familie, pentru că el are interdicție de la medic să consume acest tip de carne. 

Cookies