Paștele a venit deja în vitrinele de pe Calea Victoriei. Legendara Casă Capșa e perfect instagramabilă

03 apr. 2023
961 afișări
Paștele a venit deja în vitrinele de pe Calea Victoriei. Legendara Casă Capșa e perfect instagramabilă
Paștele a venit deja în vitrinele de pe Calea Victoriei. Legendara Casă Capșa e perfect instagramabilă. Sursa foto: B365

Paștele a venit mai devreme în vitrinele unor clădiri de pe Calea Victoriei. Mai multe hoteluri și magazine din zona centrală și-au decorat deja vitrinele specific sărbătorii de Paște.

Unele au pus iepurași, coșulețe cu ouă și iarbă decorativă în geamuri, iar altele au adoptat tematica iubirii, cu ursuleți și inimioare decorative.

Vitrina magazinului Bigotti

Magazinul Bigotti și-a păstrat decorațiunile specifice unui magazin de haine, însă a adoptat și tematica primăverii. Astfel, în vitrine se pot vedea manechine îmbrăcate specific lunii aprilie și accesoriile acestora. Însă, un detaliu de neratat sunt gențile din vitrină așezate în coșulețe cu flori, ce par a imita lavanda.

Vitrina magazinului Bigotti
Vitrina magazinului Bigotti. Sursa foto: B365
Vitrina unui magazin de pe Calea Victoriei
Vitrina unui magazin de pe Calea Victoriei. Sursa foto: B365

Cafeneaua cu ursuleți

O altă decorațiune incredibilă am întâlnit la cafeneaua Amoom de pe Calea Victoriei. Acolo sunt ursuleți cu inimioare așezați la mese, dornici să îți țină companie. E o locație ideală pentru bucureștenii care își doresc să aiba o întâlnire romantică și să savureze o cafea.

Această locație și-a ales tema iubirii pentru decorațiuni. E perfectă pentru a un story pe Instagram!

Cafeneaua Amoom
Cafeneaua Amoom. Sursa foto: B365

Cofetăria Capșa și iepurașii primitori

Casa Capșa este un local legendar al Bucureștiului aflat pe Calea Victoriei. Aceasta este atât cafenea, cât și cofetărie.

În vitrina Casei Capșa, situată pe Calea Victoriei, sunt câțiva iepurași decorativi și câteva coșulețe cu ouă. Când treci pe acolo se simte o atmosferă primitoare, datorită decorului și a luminilor ce vin din cofetărie.

Este una dintre vitrinele de pe Calea Victoriei care chiar atrage privirile trecătorilor. Mulți dintre ei intră pentru a mânca ceva și pentru a se bucura de atmosferă sau poate chiar pentru istoricul localului.

Cofetăria Capșa
Cofetăria Capșa. Sursa foto: B365

Istoricul Casei Capșa

Casa Capșa și-a cunoscut începutul în anul 1852, drept cofetăria  “La doi frați, Anton și Vasile Capșa”, peste drum de Biserica Zlătari, în fostul Han Damari. La scurt timp, s-a mutat în casa Slătineanu, unde se află și astăzi.

Casa Capșa în trecut
Casa Capșa în trecut. Sursa foto: capșa.ro

Conform paginii capșa.ro, încă de la deschidere, localul a început sa fie frecventat de personalități marcante ale momentului. În anul 1873, Casa Capșa primeste Marea Medalie la Expoziția Universală de la Viena, devenind apreciată și pe plan internațional, obținând în 1882 brevetul de furnizor al casei Principelui Milan Orbenovici al Serbiei, iar în 1908 devine furnizorul Principelui Ferdinand al Bulgariei.

Capșa cunoaște o dezvoltare mai mare din anul 1886, cand Grigore Capșa mărește localul, deschizând un hotel și o cafenea. Din acel moment, Capșa devine locul “oficial” de întâlnire a personalitaților din politică, gazetărie, artă și cultură. Grigore Capșa a fost cel care a înlocuit în București izul oriental cu parfumul occidental, cel care a facut trecerea de la baclava și sarailie la cofeturi, ciocolată, ganache și “bonbon”-uri.

Casa Capșa a mai fost cunoscută bucureștenilor drept “cafeneaua scriitorilor și artiștilor”, circulaâd ideea că un scriitor nu era scriitor dacă nu frecventa Capșa.

Iată numai câteva nume ale “stâlpilor” de cafenea, dar și adevărați stâlpi ai culturii românești: poetul Ion Barbu deschidea Capșa, apărând încă de la ora 8:00 dimineața la cafea și rămânând acolo mare parte a zilei, ca la birou, apoi urmau: criticul Șerban Cioculescu, Liviu Rebreanu, Tudor Arghezi, Ionel și Pastorel Teodoreanu, Camil Petrescu, Zaharia Stancu, Ion Minulescu și alții.

Te-ar putea interesa și:

Cookies