Paște ortodox în Ucraina cu lumina stinsă. Primarul din Kiev face apel la cetățeni să respecte starea de asediu în noaptea de Înviere

23 apr. 2022
222 Afișari
Paște ortodox în Ucraina cu lumina stinsă. Primarul din Kiev face apel la cetățeni să respecte starea de asediu în noaptea de Înviere

Primarul din Kiev, Vitali Kliciko, face apel la cetăţeni să respecte starea de asediu în noaptea de Înviere, pentru a evita ”posibile provocări”. Slujbele din biserici vor fi transmise online.

Primarul din Kiev, Vitali Kliciko, a transmis un mesaj, pe pagina sa de Facebook, în care face apel la cetăţeni să respecte starea de asediu.

”Pentru siguranţa cetăţenilor şi pentru a preveni eventualele provocări în noaptea de Paşte, adică de sâmbătă, 23 aprilie, până duminică, 24 aprilie, interdicţia de acces în Kiev şi regiune se va desfăşura de la 23:00 (sâmbătă) la 5:00 (duminică)”, a scris primarul care le cere cetăţenilor să respecte regulile de stingere şi să rămână în siguranţă.

Kievul continuă luptele împotriva armatei ruse în sudul şi estul ţării, întrucât Rusia nu renunță la atacuri în perioada Paștelui ortodox. Prim-ministrul ucrainean, Denîs Şmîhal, a numit situaţia de la Mariupol ”cea mai mare catastrofă umanitară” de la invazia Rusiei – şi poate cea mai mare catastrofă a secolului, conform CNN. El a spus că trupele ruse ”distrug absolut totul”, inclusiv adăposturile în care stau civilii.

Se estimează că aproximativ 100.000 de oameni rămân prinşi în Mariupol, de când a fost înconjurat de forţele ruse la 1 martie. Potrivit oficialilor ucraineni, peste 20.000 de oameni din oraş au murit în timpul atacului.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies