Pași importanți în reabilitarea și restaurarea clădirii de pe Blănari 14, casa legendarului Club A. Nicușor Dan: Lucrările se fac cu bani din PNNR

13 sept. 2023
1427 Afișari
Pași importanți în reabilitarea și restaurarea clădirii de pe Blănari 14, casa legendarului Club A. Nicușor Dan: Lucrările se fac cu bani din PNNR
Pași importanți în reabilitarea și restaurarea clădirii de pe Blănari 14, casa legendarului Club A. Nicușor Dan: Lucrările se fac cu bani din PNNR. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Nicușor Dan a anunțat că avansează lucrările de consolidare la imobilul de pe strada Blănari nr. 14, imobil care a adăpostit faimosul Club A și Teatrul Godot.

Consolidarea imobilului este realizată cu fonduri PNRR

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat pe pagina sa de Facebook că lucrările de consolidare a imobilului de pe Str. Blănari nr. 14 avansează.

Lucrări de consolidare
Lucrări de consolidare. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Imobilul a adăpostit celebrul Club A și Teatrul Godot.

Primarul a transmis că au fost finalizate lucrările de decopertare și armare a elementelor de consolidare aferente pereților structurali de la subsol. De asemenea, au fost refăcute acoperișul și șarpanta, pentru a opri infiltrațiile și a proteja interiorul imobilului.

Expertul tehnic a ales ca și soluție de consolidare cămășuirea și armarea pereților, iar, pentru că imobilul este un monument istoric, intervenția este aplicată doar pe interiorul imobilului. Fațada ar urma să beneficieze de lucrări speciale, care țin cont de specificul arhitectural.

De asemenea, sunt conservate și restaurate ușile, ornamentele de pe fațada principală, dar și cutiile poștale pentru a reda autenticitatea istorică.
A fost adoptată o soluție modernă pentru încălzire și prepararea apei calde menajere, renunțându-se la centralele termice individuale și montarea a două centrale termice care vor deservi tot imobilul, iar luna viitoare proprietarii vor putea viziona stadiul și evoluția lucrărilor în imobil”, a mai transmis Nicușor Dan.
Consolidarea imobilului de pe Strada Blănari nr. 14 este realizată cu fonduri PNRR, în urma unui proiect depus de AMMCRS, iar valoarea finanțării aprobate de Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației este de 14,4 milioane lei.

Club A, cel mai vechi club studențesc din România

Club A este cel mai vechi club studențesc din România și, deși era frecventat de foarte multe persoane, puțină lume îi cunoaște povestea.

Club A a fost înființat în anul 1969 și se afla pe Strada Blănari nr. 14.

Clubul Studenților la Arhitectură, inițial cu circuit închis, loc în care intrau doar studenții arhitecți și doar invitații lor, a fost, încă din anul 1969, cea mai exclusivistă și mai respirabilă destinație din București și din România puterii populare, care numai populară nu era.

În oaza de libertate din Club A s-au refugiat, au vorbit, au schimbat idei interzise intelectuali valoroși, mari arhitecți în devenire, artiști, actori, regizori și s-au lansat formații de pop, folk și rock. În Club A se învăța carte, se țineau conferințe cu teme exotice, cum ar fi “tradiția japoneză în arhitectură și muzică”. În Club A s-au lansat majoritatea trupelor de pe scena rock românească. Florian Pittiș, Johnny Răducanu, Nicu Vladimir, Mircea Florian sunt doar câțiva dintre cei care au scris istorie în Club A.

Citește întreaga poveste AICI.

Te-ar putea interesa și:

Cookies