ȘTIRI

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: REŢETĂ PASCĂ MOLDOVENEASCĂ ŞI PASCĂ CU OREZ PENTRU PAŞTI

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Prima reţetă este pentru PASCĂ MOLDOVENEASCĂ.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Ingrediente PASCĂ MOLDOVENEASCĂ:

2 căni de făină

o cană de zahăr

o cană de lapte

o lingură de drojdie

200 g unt,

500 g brânză de vaci

6 ouă, 100 g stafide

coaja rasă de la o lămâie

2 linguriţe de esenţă de rom

sare.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Mod de preparare PASCĂ MOLDOVENEASCĂ.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ MOLDOVENEASCĂÎntr-un castron adânc, se toarnă o cană şi jumătate de făină, făcându-se cu mâna o groapă la mijloc. Drojdia se dizolvă în puţin lapte cald, apoi se frământă cu făină rămasă şi cu o lingură de zahăr.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ MOLDOVENEASCĂMaiaua astfel obţinută se toarnă peste faină, în adâncitură făcută, apoi se adauga restul de lapte în care s-au dizolvat două linguri de zahăr, precum şi două dintre gălbenuşuri, frecate cu puţină sare. După ce se frământă timp de vreo jumătate de oră, se acoperă şi se lăsă într-un loc călduros, la crescut.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ MOLDOVENEASCĂPe urmă, se mai frământa puţin şi se da deoparte o bucată cât o nucă mai mărişoara, iar restul se taie în trei părţi egale, care se întind cu sucitorul, formându-se trei cercuri de aceeaşi mărime, păstrând încă o bucăţică de aluat deoparte.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ MOLDOVENEASCĂTrei ouă întregi se bat spumă, apoi se adauga restul de zahăr, stafidele înmuiate în prealabil în apă rece, brânză scursă bine, o jumătate din cantitatea de unt, frecat spumă, precum şi coajă de lămâie. Se omogenizează compoziţia şi se împarte în două părţi egale, cu care se lipesc între ele bucăţile de aluat.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ MOLDOVENEASCĂ Bucăţica păstrată se întinde într-un sul care se taie în două, lipindu-se peste foaia de deasupra, în formă de cruce.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ MOLDOVENEASCĂ Se bat spumă cele două albuşuri rămase şi se unge pasca la suprafaţă cu ele, după care se pune într-o formă rotundă, unsă cu unt încălzit în prealabil, care se introduce la cuptor, unde se lăsă, la foc potrivit, timp de aproximativ 45 de minute sau cel mult o oră, până se coace bine.

 

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: A doua reţetă este pentru PASCA CU OREZ.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Ingrediente PASCĂ CU OREZ:

aluat de cozonac,

1 pahar de orez,

4 pahare cu lapte,

zahăr după gust,

4 ouă,

1 lingura unt topit,

150 g stafide,

puţină vanilie,

sare.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Mod de preparare PASCA CU OREZ:

PASCĂ, REŢETE PASCĂ:  Se fierbe orezul cu laptele şi vanilia (ca la orez cu lapte). Se adăugă sare. Când este gata se lasa să se răcească, apoi se adăugă zahărul, gălbenuşurile, untul, stafidele şi se amestecă bine. La sfârşit se pun albuşurile bătute bine.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ:  Se întinde din aluat o foaie groasă cât un creion şi se aşează într-o tavă de copt. Din altă bucată de coca se face un sul lung şi gros de un deget care se aşază împrejurul formei (lipit de pereţii ei). Se întinde umplutură peste foaie fără să se acopere sulul aşezat împrejur.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ:  Se mai fac două suluri din cocă care se aşază cruciş peste umplutură şi se ung cu puţin ou, după ce pasca a crescut puţin la loc călduţ. Se pune la cuptor să se coacă. Se scoate din formă după ce s-a răcit bine.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button