ȘTIRI

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: REŢETĂ PASCĂ FĂRĂ ALUAT ŞI REŢETĂ PASCĂ CU SMÂNTÂNĂ

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Prima reţetă este pentru PASCA fără aluat.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Ingrediente PASCĂ  fără aluat

1 kg brânză dulce de vaci;

250 ml smântână;

6 ouă;

250 g zahăr;

6 linguri de gris;

1-2 plicuri budincă de vanilie;

1 plic praf de copt;

coajă de la 1 lămâie;

5 pliculeţe zahăr vanilat;

150 g stafide;

PASCĂ, REŢETE PASCĂ:  Mod de preparare PASCĂ  fără aluat

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Pentru PASCA fără aluat se amestecă mai întâi brânză cu zahărul, zahărul vanilat, coajă de la lămâie, praful de budincă şi praful de copt, smântână, grişul, stafidele, gălbenuşurile de ou şi albuşurile bătute spumă.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Dacă brânză este prea moale se mai poate adăuga gris.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Se tapetează o formă rotundă de tort cu hârtie de copt, se toarnă compoziţia şi se băgă la cuptor. Se lasa aproximativ o oră la copt.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: PASCA fără aluat se lasă la răcit în tavă, se pudrează cu zahăr şi se taie când s-a răcit de tot.


PASCĂ, REŢETE PASCĂ: A doua reţetă este pentru PASCA cu smântână

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Ingrediente PASCĂ cu smântână:

400-500 g aluat de cozonac (depinde, fireşte, de dimensiunile tăvii)

unt pentru uns forma

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Ingrediente pentru umplutură:

700 g smântână,

2 linguri de făină,

3 ouă întregi, plus 2 gălbenuşuri,

200 g zahăr 

1 vârf de cuţit de sare,

75 g stafide 

arome după gust: vanilie, coajă rasă de lămâie etc.

1 păhărel de rom (facultativ).

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Mod de preparare PASCĂ cu smântână

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Separaţi albuşurile de gălbenuşuri şi puneţi stafidele la înmuiat, de preferinţă în rom (dacă nu, în apă călduţă).

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul şi sarea, până când compoziţia se albeşte şi devine cremoasă. Adăugaţi făina, smântâna, aromele, amestecând în continuare, că să fie compoziţia cât mai omogenă. La sfârşit adăugaţi albuşurile bătute spumă, incorporându-le şi pe ele, cu mişcări delicate de jos în sus.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Întindeţi aluatul foaie, potriviţi-l în tava unsă, iar ce vă rămâne păstraţi pentru decor (un şnuruleţ împletit de jur-împrejur, eventual şi o cruce la mijloc, în fine, dumneavoastră ştiţi mai bine).

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Turnaţi cu grijă compoziţia peste aluat (să aibă şi-un pic de loc, că se umflă puţin), presăraţi stafidele, bine scurse, şi băgaţi tava în cuptorul încins la foc potrivit, unde trebuie să stea cam 1/2 oră (sau până se rumeneşte frumos).

sursa: apropo.ro


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button