PASCĂ, REŢETE PASCĂ: REŢETĂ PASCĂ CU CREMĂ DE BRÂNZĂ ŞI FRUCTE ŞI REŢETĂ PASCĂ RUSEASCĂ

de:
17 apr. 2014
0 Afișari
PASCĂ, REŢETE PASCĂ: REŢETĂ PASCĂ CU CREMĂ DE BRÂNZĂ ŞI FRUCTE ŞI REŢETĂ PASCĂ RUSEASCĂ

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Tradiţional este ca, de PAŞTI, în fiecare casă să fie pregătită o PASCĂ. Dacă plănuiţi să respectaţi tradiţia, anul acesta, aveţi mai jos două REŢETE DE PASCĂ: o REŢETĂ DE PASCĂ CU CREMĂ DE BRÂNZĂ ŞI FRUCTE şi o REŢETĂ DE PASCĂ RUSEASACĂ.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Cum se face PASCA CU CREMĂ DE BRÂNZĂ ŞI FRUCTE CONFIATE

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Ingrediente PASCĂ CU CREMĂ DE BRÂNZĂ ŞI FRUCTE CONFIATE:

PASCĂ, REŢETE PASCĂ:  Pentru aluatul pentru PASCĂ CU CREMĂ DE BRÂNZĂ ŞI FRUCTE CONFIATE:

500 gr faina 200 ml lapte 50 gr unt 2 oua 7 gr drojdie uscata 50 gr miere de albine
esente

PASCĂ, REŢETE PASCĂ:  Pentru umplutura pentru PASCĂ CU CREMĂ DE BRÂNZĂ ŞI FRUCTE CONFIATE:

500 gr crema de branza
100 gr zahar pudra
esenta rom
150 gr fructe confiate
3 oua

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Pentru uns PASCA CU CREMĂ DE BRÂNZĂ ŞI FRUCTE CONFIATE:

1 galbenus
1 lingura lapte

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Mod de preparare PASCĂ CU CREMĂ DE BRÂNZĂ ŞI FRUCTE CONFIATE:

PASCĂ, REŢETE PASCĂ:  Dizolvam mierea, untul si drojdia in laptele cald. Le amestecam si adaugam ouale apoi faina, putin cate putin. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Daca optati pentru varianta la masina de paine introduceti mai intai ingredientele lichide apoi cele solide asa cum prevede manualul acesteia. Rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata si framantam pana obtinem o bila compacta care nu se mai lipeste de maini si are consistenta plastelinei.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Impartim aluatul in doua si una din parti o intindem cu sucitorul astfel incat obtinem un cerc care sa acopere fundul formei. (dimensiuni forma 32 cm) Tapetam forma cu hartie de copt si asezam cercul de aluat in forma.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Aluatul ramas il modelam sub forma a 3 snururi mai lungi pe care le vom impleti.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Pregatim umplutura de branza. Frecam crema de branza cu zaharul pudra. Adaugam esenta si fructele confiate. Eu am avut mango, papaya si ananas.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Asezam pe margini cercul de aluat, unim capetele si le presam usor sa nu se desfaca la copt. In mijloc turnam compozitia de branza.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Lasam 30 minute la dospit apoi ungem aluatul cu galbenus de ou batut cu putin lapte.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Dam la cuptor pana se rumeneste usor.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Pentru un aspect mai lucios o puteti unge cu sirop din apa cu zahar. Lasam sa se raceasca complet apoi o taiem.

 

PASCĂ, REŢETĂ PASCĂ: Cum se face PASCA RUSEASCĂ:

PASCĂ, REŢETĂ PASCĂ: Ingrediente PASCĂ RUSEASCĂ:

două pahare zahăr pisat, foarte vanilat

două pahare brânză de vacă proaspătă, trecută prin maşina de pireu

1/2 pahar unt proaspăt de bună calitate

1/2 smântână extra dulce

două ouă (numai gălbenuşuri)

150 g migdale curăţate şi trecute prin maşină

coajă de portocală zaharisită, stafide sultanine

PASCĂ, REŢETĂ PASCĂ: Mod de preparare PASCĂ RUSEASCĂ:

PASCĂ, REŢETĂ PASCĂ: Se freacă untul într-un vas, până se face ca o cremă. Se adaugă pe rând: gălbenuşurile, zahărul, smântâna, brânza, migdalele, cojile de portocală, stafidele.

PASCĂ, REŢETĂ PASCĂ: Pentru această pască foarte cunoscută în Basarabia există forme speciale, de lemn. Când nu le ai, pui compoziţia într-un şervet curat în sita de strecurat macaroane (cu găuri mari). Deasupra aşezi un capac de lemn care să acopere toată suprafaţa şi deasupra capacului greutăţi de cinci-şase kilograme. Totul, într-un vas mare în care se va scurge apa de prisos. Se ţine la rece timp de cel puţin opt ore.

Cookies