ȘTIRI

PASCĂ, REŢETE PASCĂ. REŢETĂ PASCĂ CU CIOCOLATĂ ŞI PASCĂ CU SMÂNTÂNĂ, PENTRU PAŞTI

I. PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Cum pregăteşti PASCA CU CIOCOLATĂ.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Ingrediente PASCĂ CU CIOCOLATĂ

aluat de cozonac.
5 oua,
150 g zahar pudra,
putina vanilie
3 linguri ciocolata rasa, topita intr-o lingura de lapte cald.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Mod de preparare PASCĂ CU CIOCOLATĂ

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Pentru PASCA CU CIOCOLATĂ se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga vanilia, ciocolata to­pita in lapte. Se amesteca bine, iar la urma se pun albusurile batute spuma.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Se intinde din aluat o foaie groasa cat un creion si se aseaza intr-o tava de copt. Din alta bucata de coca se face un sul lung si gros de un deget care se asaza imprejurul formei (lipit de peretii ei). Se intinde umplutura peste foaie fara sa se acopere sulul asezat imprejur.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Se mai fac doua suluri din coca care se asaza crucis peste umplu­tura si se ung cu putin ou, dupa ce pasca a crescut putin la loc caldut. Se pune la cuptor sa se coaca. Se scoate din forma dupa ce s-a racit bine.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Mod de servire PASCĂ CU CIOCOLATĂ: Se poate servi dupa ce s-a racit.

 

II. PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Cum pregăteşti PASCA CU SMÂNTÂNĂ.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Ingrediente PASCĂ CU SMÂNTÂNĂ

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Ingrediente umplutură PASCĂ CU SMÂNTÂNĂ

750 ml smantana

100 g faina

4 oua

1/2 lingurita sare

150 g zahar

150-250 g stafide (optional)

30 ml rom

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Aluat PASCĂ CU SMÂNTÂNĂ

1 bila de ~8 cm diametru de aluat de cozonac (crescut)

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Preparare PASCĂ CU SMÂNTÂNĂ:

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Mod de preparare umplutura PASCĂ CU SMÂNTÂNĂ:

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Smantana se pune la scurs pentru cateva ore (5-6 h), astfel: intr-un vas cu fund plat se pune cam jumatate de kg faina de porumb. Peste aceasta, se asaza cateva servetele mai groase sau un prosop de bucatarie alb, peste care se pune la scurs smantana.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ:  Albusurile se bat spuma cu zaharul si cu 15 ml de rom. Galbenusurile se amesteca cu sarea si cu 1/3 din smantana, apoi se adauga faina, iar smantana, iar faina, pana terminam cele doua ingrediente si obtinem o crema omogena. Se adauga restul de rom. Aceasta compozitie se adauga treptat peste albusurile batute spuma si se omogenizeaza.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ:  Aluatul se pregateste astfel: se intinde o foaia subtire de dimensiunea tavii in care coacem pasca. Se face o cununa si se pune de jur imprejurul tavii. 

PASCĂ, REŢETE PASCĂ:  Peste tava pregatita, se pune compozitia.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ:  In cazul in care doriti si stafide, acestea se pun deasupra compozitiei (stafidele trebuie tinute putin in rom inainte de a fi puse in pasca). 
PASCĂ, REŢETE PASCĂ:  Se pune la copt la foc mic aproximativ 40 de minute, fara sa se deschida cuptorul in primele 25 de minute.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Se pudreaza cu zahar. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button