PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Cum se face PASCA CU BRÂNZĂ ŞI SMÂNTÂNĂ
PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Ingrediente PASCĂ CU BRÂNZĂ ŞI SMÂNTÂNĂ:
PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Aluat PASCĂ CU BRÂNZĂ ŞI SMÂNTÂNĂ
250 gr faina
150 gr zahăr
80 gr unt
1 ou
1 gălbenuş
vanilie
1 vârf cuţit sare
faină pentru frământat
PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Umplutură PASCĂ CU BRÂNZĂ ŞI SMÂNTÂNĂ:
600 gr brânză vaci scursă
3 ouă
50 gr unt
150 gr zahăr
200 gr smântână
1 lingura praf copt
coajă de lămâie
vanilie
zahăr pudră pentru decor
PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Mod de preparare PASCĂ CU BRÂNZĂ ŞI SMÂNTÂNĂ:
PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Amestecăm faină, zahărul, untul moale oul, galbeenusul de ou şi sărea, frământam repejor şi obţinem un aluat omogen. Îl învelim în folie de prospeţime şi-l dăm la rece o oră.
PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Pregătim între timp umplutură: Separăm ouăle, batem albuşurile, amestecăm untul cu zahărul foarte bine, punem şi gălbenuşurile de ou, apoi adăugăm brânză de vaci smântâna şi praful de copt. Râdem coajă de la o lămâie, punem şi vanilie destulă( 3 pliculeţe, sau esenţa).
PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Introducem uşor albuşurile amestecând de jos în sus cu grijă.
PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Două treimi din aluat le punem la bază, apoi deasupra nivelam frumos brânză şi restul de aluat ul aşezăm pe margini(împărţim aluatul rămas în două bucăţi una mai mare şi una mai mică.
PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Din partea mică facem crucea, Din partea mare facem împletitură de pe margini, împletind şnuruleţele , această operaţiune cere răbdare, coca fiind fragedă şi rupându-se foarte uşor.
PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Cum se face PASCA CU CIOCOLATĂ ŞI BRÂNZĂ
PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Ingrediente PASCĂ CU CIOCOLATĂ ŞI BRÂNZĂ
Compozitie cu cacao:
1 ou
90 g zahar
100 g unt moale
150 g faina
1 lingurita rasa praf de copt
20 g cacao
Compozitia cu branza:
2 oua
300 g branza grasa de vaci grasa
100 ml smantana lichida
50 g smantana grasa
25 g unt moale
75 g zahar
50 g ciocolata alba
20 g amidon
1 lingurita vaniliePreparare PASCĂ CU CIOCOLATĂ ŞI BRÂNZĂ:
PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Compozitia de cacao din PASCĂ CU CIOCOLATĂ ŞI BRÂNZĂ:
Se bat ouale cu zaharul pana cand se topeste zaharul si compozitia se albeste. Se adauga untul moale (nu topit), si apoi, treptat, se adauga faina amestecata cu praful de copt.
PASCĂ, REŢETE PASCĂ:Dupa ce faina a fost incorporata, se adauga cacaua. Se obtine o compozitie groasa, ce se pune intr-o tava cu pereti detasabili (tava mea are 23 cm diametru).
Se da la cuptor la 160 de grade, timp de 15 min.
PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Compozitia de branza din PASCĂ CU CIOCOLATĂ ŞI BRÂNZĂ:
PASCĂ, REŢETE PASCĂ: In timp ce compozitia cu cacao este la cuptor, se prepara compozitia cu branza.
PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Smantana lichida se incalzeste si se toarna peste ciocolata. Se lasa cateva minute, apoi se mesteca pana la omogenizare.
PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Se amesteca toate ingredientele. Eu le-am pus in robot in ordinea aceasta: oua, zahar, branza, smantana groasa, smantana lichida amestecata cu ciocolata, unt, amidon, vanilie.
PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Se toarna compozitia peste blatul de cacao si se da la cuptor inca 50 de minute (cand o scoateti, mijlocul se misca usor).
PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Se taie cand e rece.