PASCĂ, REŢETE PASCĂ: REŢETĂ PASCĂ CU BRÂNZĂ DULCE
Timp de preparare PASCĂ CU BRÂNZĂ DULCE: 60 min
Timpul de gatire PASCĂ CU BRÂNZĂ DULCE: 60 min
PASCĂ, REŢETE PASCĂ: INGREDIENTE PASCĂ CU BRÂNZĂ DULCE:
PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Ingrediente pentru aluat:
300 g făină
60 ml lapte
200 g zahăr
200 g unt
25 g drojdie
coaja de lămâie şi portocală
Pentru umplutură
1 kg brânză de vaci
2 linguri smântână
2 linguri făină
4 ouă
250 g zahăr
200 g stafide
2 pliculete zahăr vanilat
coajă de lămâie şi de portocală
1 praf sare
PASCĂ, REŢETE PASCĂ: MOD DE PREPARARE PASCĂ CU BRÂNZĂ DULCE
PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Într-un bol se pune făina, se face un gol la mijloc şi se adaugă ouăle, maiaua pregătită din drojdie, lapte şi puţin zahăr şi se frământă adăugându-se toate ingredientele. Se obţine un aluat de cozonac şi se lasă să crească lângă o sursă de căldură.
PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Separat, în alt bol, se pun: brânza de vaci, smântâna, zahă rul, coaja de lămâie şi de portocală, un praf de sare, făina, zahărul vanilat şi ouăle. Toate acestea se amestecă cu mixerul iar la sfârşit se adaugă stafidele.
PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Foaia de aluat, după ce a crescut, se aşază în tava unsă cu unt. Se formează cu mâna, pe planşetă un sul răsucit de grosimea unui deget şi se taie în două. Cele două bucăţi se întind cu sucitorul. Prima foaie se aşază în tava unsă cu unt, se toarnă compoziţia de brânză şi apoi se acoperă cu cealaltă foaie, presându-se uşor să nu iasă brânza.
PASCĂ, REŢETE PASCĂ:Se bagă în cuptor la o temperatură potrivită, aceeaşi de la început până la sfârşit. După ce s-a copt, se lasă la răcit la temperatura camerei câteva ore, se pudrează cu zahăr şi se serveşte ornată cu frunzuliţe de mentă.