ȘTIRI

PASCĂ, REŢETE PASCĂ. CUM SĂ PREGĂTEŞTI PASCA: REŢETE DE PASCĂ TRADIŢIONALĂ PENTRU PAŞTI

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: CUM SĂ PREGĂTEŞTI PASCA TRADIŢIONALĂ

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Ingrediente pentru PASCĂ:

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Pentru aluatul folosit la PASCĂ:

500 grame faina
25 g drojdie
100 g zahar
275 ml lapte
100 grame unt
2 galbenusuri
un praf de sare
arome – coaja rasa de lamaie, portocala, esenta de rom, vanilie

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Pentru umplutura folosită la PASCĂ:

600 grame branza dulce (aveti grija sa nu aibe prea mult zer)
6 oua
250 grame zahar (gustati si daca va place mai dulce mai adaugati 50 grame)
1 plic de zahar pudra cu aroma de vanilie
stafide (optional)
coaja de lamaie
pesmet pentru tapetat aluatul

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Preparare PASCĂ:

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Incepem cu aluatul:

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Intr-un castron mare cernem faina… sa fie mai pufoasa si aerisita pentru a dospi repede si bine.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Incalzim laptele in care dizolvam zaharul si vanilia. Topim si untul separat.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: In mijlocul fainii facem o adancitura in care pregatim maiaua din drojdie cu putina faina si cateva linguri din laptele preparat mai devreme, care trebuie sa fie caldut nu fierbinte, apoi presaram peste maia o mana de faina si o lasam la loc cald cam 10-15 minute, sa creasca, pana se „crapa faina”.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Intre timp luam galbenusurile si le amestecam cu sare, coaja de lamaie sau portocala. Albusurile le dam deoparte, puteti sa le congelati si sa le folositi la alte prajituri.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Adaugam la maia, restul de lapte caldut si galbenusurile amestecand cu mana si framantam usor, adaugand treptat putin cate putin unt topit care trebuie sa fie caldut. Cand am terminat lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul, intr-un loc cald, ferit de curenti.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Umplutura PASCĂ:

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Amestecam branza cu ouale, zaharul (inclusiv cel pudra), coaja de lamaie, esente si un praf de sare. Omogenizam bine si lasam deoparte

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Daca punem si stafide le lasam cateva minute in esenta de rom si apoi le adaugam (vor fi mai aromate).

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Dupa ce aluatul a crescut, luam o bucata si modelam baza pascutei si o asezam intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.
PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Facem trei suluri din aluatul ramas si pregatim impletitura de pe marginea pascutei.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Daca va mai ramane aluat putem sa modelam si o cruce mica pe care o vom pune in mijlocul compozitiei de branza.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Preincalziti cuptorul. Introducem tava cu aluatul pentru aproximativ 10 minute sau cat sa prinda o crusta. Facem acest lucru pentru a nu se incruzi aluatul atunci cand vom pune amestecul de branza. Dupa ce am scos tava presaram peste aluat putin pesmet (in interiorul pascutei) si turnam compozitia de branza.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Ungem aluatul impletit de pe margine si cruciulita din mijloc cu un galbenus de ou diluat cu 1 lingura de lapte si dam pasca la cuptor. Lasam pasca la cuptor pana cand devine rumema. 

sursa: retetetraditionale.ro


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button