ARHIVA B365

Pasarelele suspendate de pe DN1 au fost date în folosinţă. Cum se desfăşoară traficul dinspre munte

Cele patru pasarele pietonale ridicate în oraşele Azuga, Buşteni şi Comarnic au fost date în folosinţă sâmbătă, anunţă Poliţia Română.

Pasarelele pietonale metalice reprezintă, potrivit autorităţilor, o soluţie temporară de fluidizare a traficului rutier pe Valea Prahovei până la construirea autostrăzii Comarnic-Braşov.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Micea Cosma, cele patru pasarele au fost construite de firme din judeţ, iar costul lor variază între 70.000 şi 99.000 de euro, informează Mediafax.

Două dintre pasarele sunt amplasate în Buşteni, una în Azuga şi una în Comarnic, acestea fiind zonele de pe Valea Prahovei unde se produceau cel mai frecvent aglomerări în trafic, întrucât şoferii opreau la trecerile de pietoni pentru a acorda prioritate.

CITEŞTE ŞI Cum arată drumul de la Bucureşti spre munte,după instalarea pasarelelor de pietoni suspendate pe DN1. 

O dată cu punerea în funcţiune a celor patru pasarele, în cele trei localităţi a fost desfiinţate şapte treceri de pietoni.

Totodată, pe marginea DN 1 au fost montate garduri metalice de peste un metru înălţime, pentru a-i împiedica pe pietoni să traverse neregulamentar.

Potrivit şefului CJ Prahova, inagurarea oficială a pasarelelor peste DN 1 va avea loc duminică, la eveniment fiind aşteptaţi premierul Victor Ponta şi vicepremierul Gabriel Oprea.

Ţinând cont de faptul că pe DN1 Bucureşti – Braşov aproape zilnic, în această lună, s-au format coloane de maşini pe raza staţiunilor montane prahovene şi în zona lucrărilor de pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti (unde sunt închise cele două benzi de circulaţie aferente sensului de mers Bucureşti – Braşov, între kilometrii 62+525 de metri şi 64+575 de metri, pe porţiunea respectivă circulându-se pe sensul de mers Braşov – Bucureşti, pe câte o bandă, în ambele direcţii), este de aşteptat ca astăzi, în aceste zone, traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de aglomeraţie pe sensul de mers către Bucureşti, chiar înainte de ora 11:00, informează centrul InfoTrafic din IGPR.

Aşadar, poliţiştii recomandă conducătorilor auto care pornesc din Braşov să folosească ruta alternativă DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, Centura de Est a municipiului Ploieşti, autostrada A3 Ploieşti – Bucureşti.

Un echipaj de poliţie rutieră va acţiona astăzi în zona Dârste (judeţul Braşov) şi va aplica măsura de deviere a autovehiculelor pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, în momentul în care circulaţia pe Valea Prahovei se va îngreuna.
De asemenea, nu va mai fi permis accesul către DN1 dinspre Râşnov, pe DN73A Râşnov – Predeal. Conducătorii auto se vor putea îndrepta către Bucureşti pe următoarele rute:
-DN73 Râşnov – Braşov, DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti;
-DN73 Râşnov – Piteşti, A1 Piteşti – Bucureşti;
-DN73 Râşnov – Valea Mare-Pravăţ, DN72A Stoeneşti – Târgovişte, DN71 Târgovişte – Bâldana, DN7 Bâldana – Bucureşti.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button