Pasarela pietonală din Chitila, pericol public pentru bucureşteni

de:
09 mai 2011
4 afișări
Pasarela pietonală din Chitila, pericol public pentru bucureşteni

Potrivit anunţului de licitaţie, postat de Primăria Sectorului 1 pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), proiectarea şi execuţia lucrărilor de construire a pasarelei pietonale care supratraversează linia de cale ferată 300, Bucureşti-Ploieşti la km 7+650 ar urma să dureze aproximativ opt luni.

Din cauză că pasarela pietonală este puternic corodată, traficul feroviar în zonă a fost şi el limitat la o viteză maximă de numai 30 km/oră. „Bucăţi de beton desprins au căzut în gabaritul liniei magistrale 300, prezentând un real pericol pentru siguranţa feroviară. De aceea a fost luată măsura de introducere a restricţiei de viteză de 30km/h pe linia 300 şi s-a interzis accesul pietonilor pe pasarelă”, se menţionează în documentaţia de atribuire a contractului.

După cum au precizat reprezentanţii Primăriei Sectorului 1, pe perioada lucrărilor de consolidare a pasarelei, traficul în zonă nu va fi închis. „Nu va fi închisă circulaţia”, a precizat Cristina Dumbravă, responsabil presă în cadrul Primăriei Sectorului 1.

Pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de refacere a pasarelei pietonale, administraţia locală intenţionează să plătească 1,54 milioane lei (368.780 euro), la care s-ar mai putea adăuga încă 10% pentru cheltuieli neprevăzute.

Cookies