Pasarela care leagă Sectorul 4 de Popeşti-Leordeni a fost dată în folosinţă

06 apr. 2021
382 Afișari
Pasarela care leagă Sectorul 4 de Popeşti-Leordeni a fost dată în folosinţă

Pasarela care leagă Sectorul 4 de Popeşti-Leordeni a fost dată în folosinţă, marți. Valoarea investiției este de 7 milioane de lei.

Așteptarea a luat sfârșit. Pasarela care leagă Sectorul 4 de Popeşti-Leordeni a fost dată în folosinţă, marți, în prezența primarului de sector Daniel Băluță, a Primarului General Nicușor Dan, a preşedintelui Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma, și a primarului din Popești-Leordeni, Petre Iacob.

 

”Un aer mai curat, fără aglomeraţie şi fără stat la cozi în trafic! De asta vor avea parte, începând de astăzi, locuitorii zonei de sud a Sectorului 4, dar şi cei ai oraşului Popeşti-Leordeni, odată cu inaugurarea pasarelei pietonale. Construit în mai puţin de un an de zile, având o lungime de 65 de metri, pasajul care trece peste liniile de metrou din zona staţiei Berceni, va asigura circulaţia zilnică a aproximativ 10.000 – 12.000 de locuitori şi va reduce timpul de deplasare din oraşul Popesti către staţia de metrou Berceni, de la 15-20 minute la mai puţin de 5 minute”, anunţă Primăria Sectorului 4.

Pasarela care leagă Sectorul 4 de Popeşti-Leordeni a fost dată în folosinţă. Investiţie de 7 milioane de lei

Amplasată pe trei terenuri, dintre care două aparţinând domeniului public al Sectorului 4 şi oraşului Popeşti-Leordeni, iar altul, aflat în administrarea Metrorex S.A., pasarela Popeşti Vest are o suprafaţă construită de 192 mp şi un regim de înălţime de P+2E. Compusă din 3 părţi principale, însemnând două  turnuri verticale de circulaţie, (unul construit în Sectorul 4, iar celălalt în Popeşti-Leordeni) şi un pasaj orizontal cu o lungime de 65 de metri, pasarela  este realizată dintr-o structură metalică, cu faţade longitudinale din panouri vitrate mari din tâmplărie tip perete cortină, cu geam duplex securizat.

Totodată, zona centrală a construcţiei este susţinută de doi stâlpi intermediari din beton armat, iar pentru rezistenţa structurii, s-au executat piloţi foraţi la o adâncime de 14 metri.

Mai mult, structura este prevăzută cu o serie de elemente speciale la interior: balustradă metalică, semnalistică destinată transportului de biciclete, benzi ceramice de direcţionare a persoanelor cu deficienţe de vedere, suprafeţe şi pardoseli anti-derapante, necesare pentru siguranţa pietonilor, al căror acces pe pasarelă se va face pe la parterul celor două turnuri, dotate cu scări şi lifturi. Valoarea investiţiei este de 7 milioane de lei cu TVA.

Nicușor Dan cere bani prin PNRR

Prezent la eveniment, Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a recunoscut că zona de sud a Bucureştiului are nevoie urgentă de dezvoltare, iar pentru aceasta, investiţiile în infrastructură sunt vitale.

” Îl felicit pe Primarul Sectorului 4, îl felicit pe Primarul oraşului Popeşti Leordeni, felicit şi Consiliul Judeţean Ilfov pentru că a alocat o parte din bani pentru această investiţie. Sunt un adept al dezvoltării, am spus-o. Bucureştiul şi Ilfovul au nevoie de dezvoltare, zona de sud are nevoie de dezvoltare şi trebuie să avem grijă ca aceasta să fie sustenabilă, pentru că avem o problemă mare de poluare a aerului. De aceea, consider că această investiţie merge în sensul dezvoltării durabile a Bucureştiului şi a Ilfovului, pentru că stimulează oamenii să folosească mijloacele de transport în comun. Avem nevoie de foarte multă dezvoltare, şi aici avem nevoie de sprijinul Guvernului, să ne fie alocaţi bani prin PNRR”, a declarat Nicuşor Dan, Primarul General al Capitalei.

 

Cookies