PASĂREA COLIBRI este celebrată de GOOGLE printr-un doodle special, de ZIUA PĂMÂNTULUI 2014

de:
22 apr. 2014
0 Afișari
PASĂREA COLIBRI este celebrată de GOOGLE printr-un doodle special, de ZIUA PĂMÂNTULUI 2014

PASĂREA COLIBRI. ZIUA PĂMÂNTULUI 2014. Pasarile colibri fac parte din familia trohilidaelor. Locuiesc doar pe continentele americane, in zona tropicala si au un penaj foarte viu colorat. 

PASĂREA COLIBRI. ZIUA PĂMÂNTULUI 2014. Din familia pasarilor colibri face parte si cea mai mica zburatoare din lume. Cea mai mare pasare din familia colibri ajunge la o lungime de 22 de centimetri si are o greutate de 20 de grame. 

PASĂREA COLIBRI. ZIUA PĂMÂNTULUI 2014. Cele mai multe pasari colibri au penele, in mare parte, in nuante de verde metalizat. Exista si specia „colibri de umbra“, cu pene maro. 

PASĂREA COLIBRI. ZIUA PĂMÂNTULUI 2014. Pasarile colibri se hranesc preponderent cu nectar, pe care il „beau” din flori. Limba unei pasari iese din plisc de 200 de ori intr-un minut. O pasare mananca, pe zi, hrana care cantareste de doua ori cat propria greutate. 

PASĂREA COLIBRI. ZIUA PĂMÂNTULUI 2014. Zborul micutelor pasari este foarte interesant, deoarece aripile se misca cu o viteza de care nu sunt capabile alte pasari. In timpul zborului, pasarea colibri da din aripi de 70 de ori pe secunda. 

PASĂREA COLIBRI. ZIUA PĂMÂNTULUI 2014. Sunt crescuti de femela. Masculii sunt foarte putin implicati, vizitand extrem de rar propriul cuib. Cei mai aprigi dusmani ai pasarilor colibri, de care trebuie feriti puisorii, sunt serpii si pisicile salbatice. 

PASĂREA COLIBRI. ZIUA PĂMÂNTULUI 2014. Poate zbura in toate directiile: orizontal, vertical, lateral, pe spate, inainte, inapoi, in zig-zag. Este capabila, de asemenea, sa zboare fara sa se deplaseze din punctul in care se afla, parand sa fie suspendata in nemiscare. 

PASĂREA COLIBRI. ZIUA PĂMÂNTULUI 2014. Vechii amerindieni credeau ca Marele Spirit a inzestrat micuta pasare cu calitati magice. Penele sale erau adunate cu grija si pretuite ca avand vibratia iubirii. Indienii erau convinsi ca prin cantecul ei poate destepta medicamentul din flori si ca nu ramane niciodata in locuri in care apare uratenia sau rautatea. De altfel, pasarea colibri moare repede daca este prinsa in plasa, inchisa in colivie sau agresata. 

PASĂREA COLIBRI este celebrată de ZIUA PAMANTULUI 2014 de GOOGLE cu un google doodle special.

Cookies