ȘTIRI

Pasărea care nu e @ Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe #2

Pasarea care nu e

De Raluca Mara 
(CLUJ)

Cu: Raluca Mara

Durata: 50 min
Rezervări: TEATRUL TABU/LEGERE LIVE: Piaţa Rosetti nr. 5 / 0753 694 852 / rezervari@act-q.org

„Păsării Care Nu E am încercat să îi dau viață dintr-o necesitate absolut egoistă. Nevoia de a urla lumii o mulțime de lucruri pe care nu avem curaj să le spunem cu voce tare. Am găsit astfel de lucruri în cuvintele lui Nietzsche, a lui Baudelaire, a lui Romain Gary, Ionescu, Bunuel, Dali, Nabucov sau Mușatescu. Se găsesc în cuvintele multor oameni mari și mici. Le-am tradus în cuvintele mele și le-am inserat în povestea unui personaj care se uită la sine prin oglinda lumii. Așa a ieșit un text plin de umor, sarcasm, franchețe, dar care nu a scăpat nici de duioșie și ludic. La început a trăit ca un experiment de 15 minute care mi-a adus premiul Maria Filotti la Gala tânărului actor, HOP, 2010. Apoi a crescut mare și s-a transformat în acest one woman show care așteaptă să îl cunoașteți, să îl disecați, să îl răsfățați, să îl judecați, în sfârșit… să vă bucurați de el așa cum are nevoie fiecare dintre voi. 
Cine vrea își scoate sufletul, îl pune pe tavă și îl privește ca pe o ființă străină ! Pe al meu vi-l servesc pe o farfurie de argint. Vă aștept cu tacâmurile ascuțite. Zbor întins!” – Raluca Mara

 
Maratonul Teatrului Independent adună 43 de spectacole de teatru din Bucureşti, Cluj, Sibiu, Tg. Mureş, Bacău. O selecţie din cele mai bune producţii independente profesioniste şi ale şcolilor de teatru. Maratonul se va desfăşura în 11 spaţii de joc: Godot Cafe-Teatru, Teatrul de Comedie – Sala Nouă, Teatrul Arca din cadrul La Scena, Teatrul Apropo, Teatrul Tabu/Legere Live, unteatru, Teatrul LUNI de la Green Hours, Teatrul În Culise, Club UNITER, Teatrul de Sufragerie şi Sala ArCuB.
 

Cel ce va decide câştigătorii acestei ediţii a Maratonului  – adică juriul „suprem” – este chiar publicul, pe baza voturilor. Se vor organiza zilnic tombole cu premii pentru participanţii la vot.

 

Preţul unui bilet, valabil pentru o singură reprezentaţie, este de 5 lei.

Biletele pot fi procurate  de la teatrele organizatoare. 

Mai multe informaţii despre lista completă a spectacolelor şi programarea acestora pe www.teatrul.ro

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button