Pasajul Unirii se închide la noapte dintr-un motiv nou, care sună îngrijorător. PS4 anunță „activități de mentenanță preventivă”

05 aug. 2024
26498 afișări
Pasajul Unirii se închide la noapte dintr-un motiv nou, care sună îngrijorător. PS4 anunță „activități de mentenanță preventivă”
Pasajul Unirii se închide la noapte dintr-un motiv nou, care sună îngrijorător. PS4 anunță „activități de mentenanță preventivă” | Sursa foto: Faceboook/Primăria Sectorului 4

Șoferii care tranzitează zona Unirii la noapte nu pot folosi Pasajul Unirii începând cu 11 seara, până dimineață la 5.

Bună dimineața!
În această noapte, 05/06.08.2024, în intervalul orar 23:00-05:00, circulația în Pasajul Unirii va fi restricționată pe sensul de deplasare dinspre Budapesta înspre Piata Universitatii, începând cu ultima poartă de atenționare gabarit depășit. Se desfășoară activități de mentenață preventivă.
#primariasectorului4 #haicasepoate #pasajulunirii

Primăria Sectorului 4 a făcut anunțul Facebook. Sătui de nenumăratele intervenții pentru care pasajul este închis periodic, oamenii au pus întrebări în secțiunea de comentarii.

În reparație când intră? Poate mai e nevoie de spălat niște bani, mă gândesc, a scris un bucureștean.

Problemele curg gârlă la Pasajul Unirii, de la planșeul care stă să cadă, la accidentele rutiere care se țin lanț

Pasajul Unirii a fost reabilitat acum doi ani și a fost redeschis circulației în luna septembrie 2022. Lucrările care au durat două luni și jumătate au costat 12 milioane de euro. La doar câteva zile de la redeschidere, au început incidentele și accidentele. Mai multe vehicule mari, autocare sau camioane, au distrus limitatorul de înălțime sau au stat blocate în pasaj.

Cele mai multe accidente s-au soldat cu pagube materiale. Însă, cu o zi înainte de ajunul Crăciunului, în urmă cu doi ani, un om a murit și alți 24 au ajuns la spital, după un accident în Pasajul Unirii. Șoferul unui autocar din Grecia nu a văzut limitatorul de înălțime de la intrarea în pasaj și a trecut cu viteză pe sub el. Grindina de gabarit s-a rupt și a căzut peste autocar.

Cele mai mari probleme sunt la Planșeul Unirii

Planșeul Unirii, care începe de la Hanul lui Manuc și se termină la intersecția dintre Bulevarul Unirii și Bulevardul Dimitrie Cantemir, a fost construit în urmă cu 90 de ani, în 1934. În anul 2017, experții au stabilit că pasajul se află în risc de colaps. Aceștia au evaluat construcția ca fiind într-o „stare tehnică nesatisfăcătore” și au găsit degradări masive, infiltrații și stalactite. Comisia Tehnică de Circulație a Primăriei Municipiului București a decis că vehiculele cu masa de peste 3,5 tone nu mai pot pătrunde în zona Piața Unirii.

Lucrările de consolidare de la planșeul Unirii vor începe în luna octombrie, când se vor face primele decopertări. Oamenii se așeaptă ca traficul din București să devină infernal în următorii ani. Pe hârtie, reabilitarea Planșeului Unirii ar trebui să fie gata în trei ani (9 luni de proiectare și doi ani de execuție). În practică, rămâne de văzut. Cu toate că centrul Bucureștiului va arăta ca după bombardament, odată cu decopertarea întregii zone, Primăria Sectorului 4 promite că se va circula în limita decenței. Se va lucra organizat, pe porțiuni, pentru ca circulația rutieră să fie menținută.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies