Pasajul Unirii – Reparațiile de vara asta sunt doar începutul. „Ce e mai greu abia urmează” | VIDEO

05 sept. 2022
751 Afișari
Pasajul Unirii - Reparațiile de vara asta sunt doar începutul.
Pasajul Unirii din București, redeschis circulației | sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Acum 77 de zile – mai exact, pe 20 iunie – Pasajul Unirii se închidea pentru reparații pe care expertizele tehnice le cereau imperativ încă de acum câțiva ani.

Aseară, pasajul Unirii a fost redeschis circulației, iar dimineața asta este prima fără rute ocolitoare în zonă după aproape 3 luni de șantier.

VIDEO | Pasajul Unirii, redeschis circulației

Anunțul că pasajul va putea fi tranzitat de duminică seară a fost făcut de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Lucrările la Pasajul Unirii nu s-au terminat

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, atrage atenția că lucrările care au început în iunie reprezintă doar punerea în siguranță a Pasajului:

Partea cea mai dificilă urmează. Vorbim despre ceea ce înseamnă plafonul Unirii, o structură care se găsește deasupra Dâmboviței, structură care obligatoriu trebuie consolidată.

Punerea în siguranță a Pasajului Unirii a costat 60 de milioane de lei, adică aproximativ 12 milioane de euro, inclusiv TVA. dar este, cum anunță și autoritățile, doar prima etapă a lucrărilor 

Pasajul Unirii și problemele lui

Pasajul Unirii din București, care a fost construit în anii 1986-1987, are expertize tehnice cu concluzii îngrijorătoare încă din anul 2017. Atunci, după verificări, s-a constatat că Unirii, unul dintre cele mai tranzitate pasaje rutiere subterane din Capitală , este într-o stare avansată de degradare şi că structura sa de rezistență are deficiențe serioase care pun în pericol viaţa a sute de mii de oameni care să străbat.

Planșeul Pasajului Unirii are un grad de degradare 4 din 5 încă din  anul 2017 nPentru reparațiile de urgență care se impun, Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 4 au încheiat, la începutul anului, un protocol prin care Pasajul Unirii intră în administrarea S4.

Cookies