Pasajul Unirii: limita de înălțime de 3,5 m se afișează, mai nou, și pe aplicația Waze

26 oct. 2022
274 Afișari
Pasajul Unirii: limita de înălțime de 3,5 m se afișează, mai nou, și pe aplicația Waze

Aplicația de navigare Waze afișează înainte de intrarea în Pasajul Unirii limita de înălțime de 3,5 m. Această informație adăugată a fost sesizată de un șofer care a postat pe grupul ”Info Trafic”.

”După ce au rămas câțiva blocați în pasaj, s-au gândit să pună și pe Waze…să ai timp de gândire”, comentează autorul postării.

Începând din septembrie, după redeschiderea Pasajului Unirii, care traversează centrul Capitalei, mai multe vehicule mari, camioane, TIR-uri, autocare, au rămas blocate în limitatoriul de viteză de 3,5 m sau chiar în tunel.

Autoritățile au calificat incidentele ca lipsă de atenție a șoferilor care nu au remarcat/luat în seamă marcajele din intersecții sau de dinaintea pasajului, astfel încât să evite intrarea, motiv pentru care au fost amendați.

Un singur incident a ridicat semne de întrebare: un camion care a trecut de limita de viteză de 3,5 m, dar a rămas blocat în pasaj.

Oamenii și presa s-au întrebat dacă a fost schimbată înălțimea pasajului, însă, până în acest moment, nu există un răspuns oficial în acest sens.

Singura suspiciune este că sistemele de ventilație montate au coborât cu câțiva centimetri nivelul pasajului, concluzie care reiese din confruntarea mai multor informații.

Un alt incident petrecut în Pasajul Unirii care nu are legătură cu limita gabarit a fost, în octombrie,când  o mașină care a ars în pasaj.

Îți recomandăm și:

S-a redeschis circulația pe ambele sensuri în Pasajul Unirii | Ce transmite post-incendiu Daniel Băluță: Sistemele de siguranță și-au dovedit utilitatea

Plafonul de la Pasajul Unirii a coborât, după reabilitare, prin montarea ventilatoarelor și a corpurilor de iluminat, o recunoaște constructorul, dar care este înălțimea lui acum?

Mașini mutate de pe Bd. Iuliu Maniu al Capitalei. Prima miercuri în care este se curăță un bulevard până la bordură

Cookies