Pasajul Unirii din București se închide pentru lucrări. Un sens de circulație va fi închis timp de trei săptămâni pentru lucrări la rețeaua de gaze

23 aug. 2021
10405 Afișari
Pasajul Unirii din București se închide pentru lucrări. Un sens de circulație va fi închis timp de trei săptămâni pentru lucrări la rețeaua de gaze
Pasajul Unirii din București se închide pentru lucrări. Un sens de circulație va fi închis timp de trei săptămâni pentru lucrări la rețeaua de gaze. Sursa foto: Libertatea

Anunț de urgență al autorităților. Pasajul Unirii din București se închide începând din noaptea zilei de luni, 23 august, pe sensul de circulație spre intersecția Budapesta. Motivul acestui demers este faptul că acolo se vor efectua lucrări la rețeaua de gaze ce vor împiedica desfășurarea normală a traficului rutier. Lucrările vor dura aproximativ trei săptămâni.

Informație de ultimă oră legată de circulația în centrul Bucureștiului. Pasajul Unirii va fi închis pe sensul spre intersecția Budapesta (sensul dinspre Universitate) din cauza unor lucrări la rețeaua de gaze care împiedică desfășurarea în condiții normale a traficului. Anunțul a fost făcut de Poliția Rutieră București, care a precizat și faptul că lucrările sunt estimate să dureze până în jurul datei de 12 septembrie.

Pasajul Unirii din București, închis. Ce zone sunt afectate

Prin urmare, începând de luni, 23 august, de la ora 23:00, autoritățile vor introduce, pe rând, următoarele restricții de circulație, potrivit G4media.

  • restricționarea traficului pe Bulevardul I. C. Brătianu, pe sensul de mers dinspre Strada Ion Ghica către Pasajul Unirii, benzile I si II de circulație;
  • restricționarea accesului în Pasajul Unirii, pe sensul de mers dinspre Piața Universității către Bd. Dimitrie Cantemir;
  • subtraversarea succesivă a benzilor pe Bd. I. C. Brătianu;

Polițiștii rutieri vor asigura circularea în siguranță deplină a pietonilor pe trotuarele din zonă, precum și traversarea pe trecerile de pietoni adiacente, în condiții de vizibiltate, cu modificarea semnalizărilor din zonă necesară.

De asemenea, reprezentanții Brigăzii Rutiere le cer conducătorilor auto să conducă cu responsabilitate, să respecte întocmai semnificația indicatoarelor rutiere montate în zonă pe perioada lucrărilor, dar și semnalele polițiștilor aflați în zonă.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, după o temeinică asigurare şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.

Pasajul este cunoscut pentru durata record de realizare

Cu o lungime de 900 de metri, dintre care 600 sunt acoperiți, pasajul Unirii preluează cele 4 benzi centrale, câte două benzi de pe fiecare sens, ale Bulevardului I.C.Brătianu și iese dincolo de marginea de sud a pieței Unirii în cele patru benzi centrale ale bulevardului Dimitrie Cantemir.

Inaugurat la 6 iunie 1987, pasajul a fost renumit pentru durata record de realizare: la numai 34 de zile de când se dăduse startul lucrărilor de construcție.

Deși este adevărat că lucrarea a durat puțin timp, trebuie subliniat faptul că este vorba despre propaganda acelor vremuri, lucrările pregătitoare pentru pasaj începuseră cu câteva luni în avans, astfel că lucrarea a durat, în totalitate, 6 luni.

Cookies