Pasajul suprateran Pipera va fi gata în toamnă FOTOGALERIE

Pasajul suprateran Pipera va fi gata în toamnă FOTOGALERIE

“Pe Nicolae Caramfil se lucrează la rampa de urcare, mai sunt doar doi stâlpi de montat, în acest moment fiind gata aproape 60%. Marţi de dimineaţa, bucureştenii vor vedea cum începe aşezarea grinzilor peste Barbu Văcărescu, podul urmând să supratraverseze bulevardul. Conform promisiunilor, sfârşitul anului ne va prinde cu această lucrare terminată”, a declarat edilul-şef al Capitalei.

Supralărgirea Şoselei Pipera costă acum 143 de milioane de lei, cu 37,78 de milioane de lei faţă de costul stabilit iniţial, majorare care s-a făcut în 2011, prin intermediul unui act adiţional, semnat pe 15 februarie.

Proiectul vizează lărgirea la şase benzi a şoselei Pipera (faţă de două câte sunt în prezent), între Calea Floreasca şi Calea ferata Bucureşti – Constanta şi constructia unui pasaj prin care sa se realizeze supratraversarea bulevardului Barbu Vacarescu, pe de o parte, si a Căii Floreasca pe de altă parte.

Întreaga lucrare are o lungime de 1.520 metri, între care o porţiune de 470 de metri va fi ocupată de pasajul denivalat peste Barbu Văcărescu şi Calea Floreasca.

Asocierea SC Pa & Co International SRL şi F. Kirchhoff Strbenbau GmbH Co KG se ocupă de lucrările de construcţie.