Pasajul suprateran Băneasa va fi consolidat cu 12 milioane euro – proiectul a fost aprobat de CGMB

de:
28 apr. 2011
2 Afișari
Pasajul suprateran Băneasa va fi consolidat cu 12 milioane euro - proiectul a fost aprobat de CGMB

Consolidarea Pasajului suprateran Băneasa peste CF Bucureşti -Constanţa ar putea ajunge la un cost de 12 milioane de euro. Aceasta este estimarea făcută de Primăria Capitalei, potrivit unui proiect de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici aferenţi lucrărilor de consolidare a pasajului, ce a fost aprobat joi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Lungimea totală a pasajului este de doar 288 de metri, rezultând astfel un cost de 42.000 de euro pe metru liniar de pasaj. Din costul total al lucrării, 2 milioane vor fi cheltuite pentru proiectare şi asistenţă tehnică, 8,2 milioane de euro pentru construcţie şi montaj, iar 600.000 euro pentru organizarea de şantier sau taxe şi comisioane. Primăria a rezervat un milion de euro şi pentru eventualele cheltuieli neprevăzute din proiect. Costul lucrării va fi suportat integral din bugetul local.

Pasajul Băneasa va fi consolidat în regim de urgenţă. Decizia a fost luată în urma unei expertize tehnice, realizată în luna februarie, care a scos la iveală deficienţe grave la nivelul structurii de rezistenţă a pasajului. Lucrările vor avea loc concomitent cu reabilitarea liniei de tramvai şi a carosabilului de pe Bulevardul Aerogării.

Cookies