ARHIVA B365

Pasajul suprateran Băneasa intră în reparaţii. Reabilitarea Bd. Aerogării, gata în 2012

„Pasajul va fi consolidat în acest an, ca parte a proiectului de reabilitare a sistemului rutier şi a liniei de tramvai de pe Bulevardul Aerogării. Această consolidare nu era inclusă iniţial în proiect. Acum ne-a venit expertiza. Urmează să facem un proiect pentru a primi şi buget”, a declarat pentru B365.ro, Ion Dedu, director executiv al Direcţiei Transporturi, Drumuri şi Sistematizarea Circulaţiei din cadrul Primăriei Capitalei.

În acelaşi timp vor continua şi lucrările pe Bulevardul Aerogării. După finalizarea lucrărilor, programată în 2012, pe această arteră mijloacele de transport în comun vor beneficia de o linie specială. Astfel, pe linia de tramvai vor circula şi autobuzele, iar circulaţia pentru autovehicule va fi limitată la două benzi pe sens, nemaiexistând posibilitatea de a folosi şi liniile de tramvai.

În acest an, va fi terminată şi prima parcare de tip park&ride din Capitală, cea de la Băneasa. Construită la capătul liniei de tramvai 5, noua construcţie va asigura aproximativ 400 locuri de parcare şi va fi destinată navetiştilor. Accesul şoferilor în parcare se va face pe baza abonamentelor sau a biletelor RATB sau Metrorex. Aceste tipuri de parcări vor fi construite la intrările şi ieşirile din Capitală cu scopul de a decongestiona traficul din oraş. Astfel, şoferii care vin din afara Capitalei sunt încurajaţi să îşi lase maşinile în aceste parcări şi să aleagă mijloacele de transport în comun pentru deplasarea prin oraş.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button