Pasajul subteran pietonal de la Eroii Revoluției, inaugurat înainte de alegeri, dar nu poate fi accesat. Călătorii îl pot folosi abia începând de luni

06 iun. 2024
580 afișări
Pasajul subteran pietonal de la Eroii Revoluției, inaugurat înainte de alegeri, dar nu poate fi accesat. Călătorii îl pot folosi abia începând de luni
Pasajul subteran pietonal de la Eroii Revoluției, inaugurat înainte de alegeri, dar nu poate fi accesat. Călătorii îl pot folosi abia începând de luni. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Pasajul subteran pietonal de la Eroii Revoluției a fost inaugurat miercuri, 5 iunie, cu doar patru zile înainte de alegerile locale. Cu toate acestea, pasajul care face legătura între stația de metrou Eroii Revoluției, stațiile de tramvai și trotuare va fi accesibil călătorilor abia începând de luni, 10 iunie.

Pasajul subteran pietonal de la Eroii Revoluției, inaugurat miercuri, dar abia de luni va fi accesibil, după alegeri

Miercuri, 5 iunie 2024, primarul Sectorului 4 a inaugurat Pasajul pietonal de la Eroii Revoluției. Alături de Daniel Băluță a fost și candidata PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea.

Inaugurarea electorală a fost făcută cu patru zile înainte de alegeri, însă călătorii vor putea trece pe aici începând de luni, 10 iunie:

Alături de aceste lucrări specifice ancorării infrastructurii rutiere din zonă în realitatea cotidiană a anului 2024, Sectorul 4 va da în folosință, începând cu data de 10 iunie a.c., și pasajul pietonal subteran Eroii Revoluției, obiectiv început în urmă cu 14 ani și, ulterior, abandonat până la momentul luării în administrare de către Sectorul 4, când se afla la un pas de prăbușire, au transmis reprezentanții PS4.

Cu o lungime de 40 de metri și o lățime de 4,5 metri, pasajul subteran pietonal are trei căi de acces, trei scări rulante și trei lifturi pentru persoanele cu dizabilități. Lor li se adaugă un grup sanitar amplasat tot în subteran, două spații tehnice și o poartă de adăpost civil. Întreaga investiție valorează 25 de milioane de euro.

Toate trecerile de pietoni din intersecția Eroii Revoluției au fost desființate și mutate în subteran – în pasajul pietonal, mai exact. Această modificare îi nemulțumește pe oamenii care locuiesc în zonă. Bucureștenii de aici reclamă și faptul că au fost desființate stațiile de tramvai de pe Șos. Viilor, potrivit Club Feroviar.

Club Feroviar l-a întrebat pe primarul Sectorului 4 cum vor putea oamenii să traverseze intersecția după ora 23:00, când stația de metrou este închisă, iar edilul nu a oferit un răspuns concret. Daniel Băluță a spus că:

Împreună cu specialiștii de la Brigada Rutieră (a Poliției – n.red.) vom rezolva toate problemele, potrivit Club Feroviar.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies