ARHIVA B365

Pasajul subteran de 15 milioane de euro de la Piața Romană, în dezbatere publică

Piața Romană – una dintre cele mai aglomerate intersecții din București – ar putea avea un pasaj pietonal subteran, cu funcțiuni comerciale, asemănător celui de la Universitate, însă mai mare.

Planul Urbanistic Zonal care prevede construirea unui pasaj pietonal sub Piaţa Romană şi modernizarea spaţiilor publice de la suprafaţă a fost pus in dezbatere publicaă pe site-ul Primăriei Capitalei. Daca proiectul va fi aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, lucrările ar dura un an şi jumătate şi ar costa circa 65 milioane lei (circa 15 milioane de euro) potrivit indicatorilor tehnico economici aprobaţi de Consiliul General în 2006. Scopul pasajului este de a fluidiza traficul în zonă, dar şi de a îmbunătăţi circulaţia pietonală.

Potrivit Planului Urbanistic Zonal pus in dezbatere publica, pasajul va avea o suprafaţă de circa 5.200 mp şi 5 intrări – două la ASE, una în faţă la coloane, una în faţă la BCR şi una între Bd. Lascăr Catargiu şi Bd. Dacia. Pasajul va fi conectat cu statia de metrou Romana, iar la suprafata vor fi plantaţi 40 de copaci şi se va amenaja o suprafaţă de circa 500 mp de spaţiu verde. De asemenea, construcția va face legătura cu stația de metrou de la Piața Romană, precum și cu stațiile de autobuz și de troleibuz de la Academia de Studii Economice, amplasate în intersecție.

Costurile necesare construirii ar putea fi suportate din imprumutul de 800 milioane euro pe care municipalitatea ar urma sa-l ia de la banci.

Piata Romană reprezintă un important nod de trafic al orașului, iar realizarea pasajului era necesară pentru că circulația auto este vizibil îngreunată de numărul mare de treceri de pietoni.

Proiectul de hotărâre de consiliu, pus în dezbatere publică poate fi văzut aici.

Citeşte şi: La Piaţa Romană se schimbă proiectul pentru pasajul pietonal. Pasajul rutier între Dorobanţi şi Calea Victoriei nu se mai face

                 Pasaj subteran cu spaţiu de spectacole şi cafenea la Piaţa Romană. VEZI CUM VA ARĂTA


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button