Pasajul pietonal Obor este mâncat de rugină, iar bucăți din acesta pot fi rupte cu mâna. Trecătorii sunt puși în pericol

22 mai 2023
387 Afișari
Pasajul pietonal Obor este mâncat de rugină, iar bucăți din acesta pot fi rupte cu mâna. Trecătorii sunt puși în pericol
Pasajul pietonal Obor este mâncat de rugină, iar bucăți din acesta pot fi rupte cu mâna. Trecătorii sunt puși în pericol. Sursa foto: Captură ObservatorNews.ro

O bucată de tablă ruginită din tavanul pasajului pietonal de la Obor s-a desprins și este pe punctul de a provoca un accident neplăcut pentru cei care merg în această zonă. La începutul lunii, o tablă din metal care se mai sprijinea într-un singur punct a fost fotografiată și distribuită pe rețelele de socializare.

Tavanul de la Pasajul pietonal Obor este mâncat de rugină

Bucata de tablă ruginită, componentă a tavanului de la pasajul pietonal Obor, este un real pericol pentru pietoni. Tabla ar trebui să protejeze mai multe cabluri electrice, dar este atât de fragilă încât poate fi ruptă cu mâna liberă, cu un minim de efort, conform ObservatorNews.ro.

Tot în luna mai, la început, un trecător a fotografiat o altă bucată din Pasajul Obor care mai avea puțin și cădea, în zona în care circulă mașinile.

Acesta a explicat faptul că tăblia se mai ținea doar într-un punct. Ar fi putut produce un accident oricând.

Pasaj Obor, banda 2, sens dinspre Piața Iancului. Se mai ținea doar într-un punct, a transmis A. C. pe grupul de Facebook Info Trafic București și Ilfov.

Pasaj Obor. Sursa foto: Facebook - Info Trafic București și Ilfov
Pasaj Obor. Sursa foto: Facebook – Info Trafic București și Ilfov

Primăria Sectorului 2 anunța la sfârșitul anului 2022 că Pasajul pietonal Obor va fi refăcut. Acesta nu a mai fost modernizat din 2007, dar nu se știe momentul în care vor începe lucrările.

Lucrările anunțate de PS2 implică:

  • desfiinţarea copertinelor existente,
  • realizarea unor noi copertine (cu păstrarea fundaţiilor),
  • înlocuirea finisajelor pardoselii pasajului pietonal.

Lucrările au o valoare de 6,6 milioane de lei, iar durata de execuţie ar fi de 12 luni, conform Buletin de București.

Prin această investiţie ne dorim ca pietonii să fie în siguranţă atunci când trec prin pasajul pietonal. Vrem să diminuăm degradările cauzate de infiltraţii, dar şi să refacem aspectul estetic şi funcţional al construcţiei, se arată în comunicatul de presă transmis la sfârșitul anului 2022.

Din punct de vedere tehnic, în pasaj se poate intra prin două guri de acces (construcţii tip copertină). Acestea urmează să fie reparate și fiecare dintre ele au o suprafață de 110 metri pătraţi şi o înălţime de 4,25 metri.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies