Pasajul pietonal din Piaţa Romană se face cu 15 milioane euro VEZI CUM ARATĂ

de:
08 iul. 2011
0 Afișari
Pasajul pietonal din Piaţa Romană se face cu 15 milioane euro VEZI CUM ARATĂ

Pasajul pietonal subteran de la Piaţa Romană va avea o suprafaţă 5.140 metri pătraţi. Noua lucrare va înlocui practic trecerile pentru pietoni din intersecţie pentru a fluidiza traficul din zonă.

Astfel, după finalizarea pasajului, traversarea intersecţiilor de la Piaţa Romană de către pietoni se va face exclusiv prin tunel. Pasajul, care va fi realizat după modelul celui de la Universitate, va fi prevăzut cu câte 2 ieşiri/intrări cu scări şi lifturi pentru fiecare intersecţie. Bucureştenii vor avea din pasaj acces la metrou şi la staţiile RATB de la suprafaţă.

Rezolvarea problemelor din trafic nu va fi însă singura utilitate a pasajului. Acesta va deveni şi un spaţiu de distracţie pentru bucureşteni. Conform studiului de fezabilitate, în pasaj va fi amenajat un spaţiu multifuncţional, unde ocazional vor fi organizate spectacole de teatru experimental, expoziţii, stand-up comedy, muzică folk, proiecţii de filme sau diverse evenimente. În restul timpului, spaţiul va fi utilizat pentru circulaţia pietonilor. Tot în pasaj este prevăzută şi o cafenea/bar de noapte. Un alt spaţiu multifuncţional va fi amenajat vizavi de cafenea. Acest spaţiu ar funcţiona ca loc pentru spectatori cu scaune şi gradene, atunci când sunt organizate spectacole şi evenimente, şi ca terasă pentru cafenea în perioadele când nu au loc evenimente speciale.

În plus, în pasaj, vor fi amenajate magazine alimentare şi patiserii, un magazin cu cărţi, suveniruri, cartele de metrou şi RATB, o florărie şi grupuri sanitare.

Durata prevăzută pentru acest proiect este de un an şi jumătate.

Vezi aici funcţiunile complete ale pasajului subteran de la Piaţa Romană.

Cookies