Pasajul pietonal Aviatorilor va fi deschis 24/7. Porțile de acces către stația de metrou au fost mutate

06 mai 2022
2617 afișări
Pasajul pietonal Aviatorilor va fi deschis 24/7. Porțile de acces către stația de metrou au fost mutate
Pasajul pietonal Aviatorilor va fi deschis 247. Porțile de acces către stația de metrou au fost mutate | Sursă foto: Facebook-Asociatia Metrou Usor

Asociația „Metrou Ușor” a anunțat că pasajul pietonal de la stația de metrou Aviatorilor va rămâne deschis non-stop pentru a permite cetățenilor să traverseze strada în siguranță.

Pasajul pietonal Aviatorilor va fi deschis 24/7.

Vineri, 6 mai 2022, Asociația „Metrou Ușor” a anunțat că propunerea lor a fost ascultată, iar ușile de acces către stația de metrou Aviatorilor au fost mutate.

Astfel că, pasajul pietonal Aviatorilor va rămâne deschis permanent, permițând pietonilor să traverseze legal și în siguranță.

Asociația a transmis următorul mesaj:

Asociația „Metrou Ușor” felicită Metrorex pentru deschidere și pentru implementarea rapidă a acestei măsuri, ce sprijină mobilitatea pietonilor.

La acest moment, pasaj pietonal are lift de acces doar la una din cele două intrări. Din această cauză persoanele cu dizabilități locomotorii nu îl pot utiliza.

Asociația „Metrou Ușor” a anunțat că va continua demersurile și va propune instalarea unui astfel de lift și pe cealaltă parte a Bulevardului Aviatorilor din București.

Trecerea de pietoni de pe Bulevardul Aviatorilor a fost desființată cu ani în urmă

Pasajul sudic al stației de metroul Aviatorilor a preluat, în urma cu câțiva ani, rolul trecerii de pietoni de pe Bulevardul Aviatorilor, din Piața Charles de Gaulle.

Până acum, pasajul pietonal era limitat de programul de funcționare al metroului. Acest lucru însemna că, pentru a putea traversa în mod legal strada, pietonii trebuia să ocolească toată piața pentru a ajunge la cea mai apropiată trecere.

Pentru a putea remedia această problemă, Asociația „Metrou Ușor” a transmis o propunere către Primăria Sectorului 1, în data de 25 martie 2022.

Asociația a propus mutarea ușilor de acces în stația de metrou, astfel încât la finalul programului, când stația trebuie să fie închisă, pasajul pietonal să poate rămâne deschis.

Pasajul pietonal Aviatorilor va fi deschis 247. Porțile de acces către stația de metrou au fost mutate | Sursă foto: Facebook-Asociația Metrou Ușor
Pasajul pietonal Aviatorilor va fi deschis 247. Porțile de acces către stația de metrou au fost mutate | Sursă foto: Facebook-Asociația Metrou Ușor
Cookies