Pasajul Olteniței-Popești Leordeni. În ce stadiu sunt lucrările și când ar trebui să fie gata

16 aug. 2022
7014 Afișari
Pasajul Olteniței-Popești Leordeni. În ce stadiu sunt lucrările și când ar trebui să fie gata
Pasajul Olteniței-Popești Leordeni. În ce stadiu sunt lucrările și când ar trebui să fie gata. Sursa foto: Captură Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a oferit detalii despre stadiul lucrărilor la Pasajul Olteniței-Popești Leordeni. Irinel Ionel Scrioșteanu a spus când ar urma să fie dat în trafic pasajul.

Stadiul lucrărilor la Pasajul Olteniței-Popești Leordeni

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a declarat luni seară, într-o emisiune difuzată pe Gândul.ro, că lucrarea de la acest pasaj este una foarte complexă, deoarece există și un drum agabaritic care creează o legătură între actuala centură și DN4.

Potrivit explicațiilor oferite de Irinel Scrioșteanu, celelalte pasaje care se află în construcție au intersecții cu drumuri județene. Însă, Pasajul Olteniței-Popești Leordeni are intersecție cu un drum județean – DN4. Astfel, aici s-a optat pentru un sens giratoriu suspendat oval, care este mult mai mare față de celelalte sensuri giratorii de la alte pasaje.

„Lucrarea a fost și foarte complexă pentru că la fel – parțial – ca la Pasajul Berceni avem și un drum agabaritic care șunteză oarecum și face o legătură între centura actuală și DN4. Pentru că păstrăm DN4 ca singura variantă de trafic agabaritic între Portul Oltenița și București. Ideea este că trebuie să avem un punct strategic de intrare-ieșire agabaritică din interiorul inelului de centură”, a declarat Irinel Ionel Scrioșteanu, potrivit Gândul.ro.

Când va fi dat în trafic

Pasajul este în grafic, iar lucrările evoluează bine. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor urmează să aibă, săptămâna viitoare, o ședință cu în șantier cu toți responsabilii de la Berceni și de la Olteniței. Irinel Scrioșteanu vrea să aibă un grafic retroactiv cu data limită la care vor fi puse în trafic, dar și cu toate elementele ce trebuie rezolvate până la momentul acela:

„(…) în așa fel încât să avem toate responsabilitățile definite ca să putem da în trafic (n.r. pasajul) până în luna decembrie”, a declarat Ionel Scrioșteanu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Cookies