ȘTIRI

Pasajul Obor, în beznă de jumătate de an. Autoritățile pasează vina

Update: Primăria Capitalei a anunțat redacția B365.ro că în două zile se va da drumul la lumină în Pasajul Obor.

Pasajul Obor a rămas în beznă în urmă cu şase luni, atunci când, susţin reprezentanţii primăriei, hoţii au furat cablurile electrice care racordau instalațiile de iluminat din pasaj la curent electric, informează Rtv.net.

De atunci, traversarea pasajului este un real pericol pentru şoferi. Pe timp de zi, lumina soarelui orbeşte şoferii ieşiţi din pasajul întunecat, iar pe timp de noapte singura sursă de lumină sunt farurile autoturismelor. Pericolul pe timp de noapte este cu atât mai mare cu cât în zona pasajului Obor îşi fac veacul mai mulţi oameni ai străzii care sunt imposibil de observat de la distanţă.

Reporterii romaniatv.net au contactat Administraţia Străzilor Bucureşti, instituţie din subordinea Primăriei Capitalei care are în administrare Pasajul Obor, care le-a răspuns că Luxten este firma responsabilă de iluminat, ci nu instituția lor. Carmen Dincă, purtătorul de cuvânt al instituției s-a angajat să ia legătura cu factorii responsabili pentru iluminatul din Pasajul Obor, oferind asigurări că Pasajul Obor a fost reiluminat duminică seara. Totuşi, pasajul este în continuare în beznă.

În urmă cu patru luni, B365.ro a cerut, de asemenea, informații privind motivul pentru care pasajul nu este iluminat. Atunci, purtătorul de cuvânt al Administrației Străzilor spunea că, pentru a putea aprinde din nou lumina în pasaj, legea obligă Administrația Străzilor să facă licitație publică pentru achiziționarea unor noi cabluri de alimentare.

„Acum trebuie făcută licitație pentru a achiziționa cabluri noi pe care să le montăm, dar procedura durează”, declara Carmen Dincă pentru B365.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button