ȘTIRI

Pasajul Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, GATA în iunie 2016. GALERIE FOTO

Primăria Capitalei a demarat lucrările la Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu în martie 2010, iar lucrările ar fi trebuit încheiate în 2013. Ulterior termenul de finalizare a fost din nou modificat, reprezentanții municipalității anunțând că proiectul va fi gata la sfârșitul lui 2015. În acest moment însă, lucrarea este executată doar în proporție de 60%, astfel că Primăta Capitalei a avansat un nou termen de finalizare: 30 iunie 2016. 

„S-a executat supratraversarea peste raul Dambovita, aceasta fiind realizata in procent de 90 %. Supralargirea bulevardului Nicolae Grigorescu este realizata in proportie de 50 %. Se lucreaza la relocarea utilitatilor, tablierul podului: armare, beton, iar atunci cand temperaturile vor permite si la asfalt. Una dintre rampe este in curs de finalizare, la cealalta rampa lucrarile sunt oprite pana la gasirea unei solutii cu privire la supratraversarea cablurilor electrice ale Transelectrica”, au precizat reprezentanții Primăriei Capitalei într-un răspuns remis B365.ro. 

Proiectul are deja o întârziere de trei ani. Astfel, Primăria Capitalei a demarat lucrările la Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu în martie 2010, iar lucrările ar fi trebuit încheiate în 2013. Proiectul s-a blocat însă după ce se finalizase mai puțin de 20% din proiect. Blocajul a apărut întrucât Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu a aprobat exproprierile, estimate la o valoare de 35 milioane lei (8 milioane euro). Proiectul s-a deblocat după aproape patru ani. Astfel, constructorul s-a întors pe șantier abia în martie 2014.

Proiectul Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu prevede lărgirea bulevardului la trei benzi pe sens de la intersecția cu Theodor Pallady și construirea unui pasaj suprateran peste râul Dâmboviţa la intersecţia bulevardului Nicolae Grigorescu cu Splai Dudescu. Pasajul va avea câte două benzi pe sens şi un scuar median de 12 metri. În lateralele acestui pasaj vor fi construite la nivelul solului două poduri cu câte trei benzi pe sens.

În prezent, valoarea totală actualizată a proiectului Străpungere Bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu se ridică la 365.855.000 lei (82 milioane euro).


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button