LA MINE-N CARTIER

Pasajul Muncii stă să cadă peste mașini

Lucrările de reabilitare a Pasajului Muncii trebuiau finalizate în decembrie 2011 cu un cost de aproximativ 40 de milioane de lei. Cu o lună înainte de termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor, primarul general Sorin Oprescu a suplimentat bugetul acordat Pasajului Muncii cu încă 40 de milioane de lei şi a prelungit totodată şi termenul de finalizare cu încă 12 luni, scrie rtv.net.

Aşadar, Pasajul Muncii trebuia să fie gata în decembrie 2012, cu o investiţie de 80 de milioane de lei.

Desigur, pasajul nu a fost gata şi nu este nici până în ziua de astăzi. Şoferii care frecventează Pasajul Muncii pot observa în ce stare deplorabilă se află: tencuială care stă să cadă pe maşini, fiare şi fire scoase din pereţi şi o iluminare extrem de proastă.

Ioan Dedu, directorul Direcţiei de Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei, a asigurat că lucrările la Pasajul Muncii vor fi reluate toamna aceasta, imediat după ce se va contracta o nouă firmă care să realizeze restul lucrărilor rămase neterminate la pasaj.

Sperăm să fie reluate anul acesta lucrările la Pasajul Muncii. Ne-am lovit de problema legată de faptul că, după începerea lucrărilor, în momentul în care s-a făcut o expertiză pentru realizarea proiectului tehnic s-a constatat că tot planşeul de deasupra staţiei de metrou şi deasupra pasajului trebuie consolidat. Pentru asta s-au iscat nişte costuri suplimentare, motiv pentru care am demarat o nouă procedură de contractare. Acea procedura trebuia să se încheie în decembrie 2012, însă, din păcate, a existat un contestatar şi s-au dat toate lucrurile peste cap. Acum s-a reluat procedura să reuşim să contractăm acele lucrări suplimentare. Trebuie făcută aceasta consolidare, după aceea vom realiza partea de finisaje şi de suprastructură„, a explicat Ioan Dedu.

Și Pasajul Obor stă în beznă de luni de zile.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button