Pasajul Mihai Bravu va fi gata la primăvară. VEZI CUM VA ARĂTA

de:
23 iun. 2011
0 Afișari
Pasajul Mihai Bravu va fi gata la primăvară. VEZI CUM VA ARĂTA

„Suntem în stadiu avansat cu lucrările, după câteva luni în care am stat pe loc, din cauza unor oameni care au viziunea şanţurilor şi au încercat să ne pună beţe în roate (n.r. Prefectul Capitalei a suspendat de două ori autorizaţia de construcţie pentru că lucrarea nu avea PUZ). În primele patru luni ale anului următor pasajul va fi gata”, a declarat primarul general Sorin Oprescu.

Potrivit specialiştilor implicaţi în realizarea lucrării, noul pasaj va fi realizat după ultimele norme europene, astfel că va avea o durată de viaţă de cel puţin 100 de ani şi va fi mult mai sigur în cazul unui cutremur.

Primarul general, aflat în vizită pe şantierul lucrării a ţinut să lase la temelia pasajului un mesaj viitoarelor generaţii. Mesajul a fost pus într-un tub de metal pe care edilul l-a aruncat într-unul dintre pilonii pasajului.

Viitorul pasaj suprateran va face legătura Calea Vacăreşti şi Șoseaua Mihai Bravu, peste Splaiul Unirii şi va avea câte două benzi pe fiecare sens. Lucrarea va consta de fapt din două pasaje supraterane paralele pe direcţia Calea Văcăreşti – Mihai Bravu, câte unul pentru fiecare sens de circulaţie. Lungimea totală a lucrării este de 644 metri.

Cookies