Pasajul Mihai Bravu se face cu muncitori din Sri Lanka FOTOGALERIE

de:
14 sept. 2011
22 Afișari
Pasajul Mihai Bravu se face cu muncitori din Sri Lanka FOTOGALERIE

Miercuri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a verificat stadiul lucrărilor de la Pasajul Mihai Bravu. După ce a discutat cu reprezentanţii constructorului Romstrade, edilul-şef al Capitalei a declarat că primul segment al Pasajului din Sectorul 4 al Capitalei, pe sensul Calea Văcăreşti – Șoseaua Mihai Bravu, va fi finalizat la sfârşitul lunii martie a anului viitor.

Inginerul Francisc Bidiga, managerul de proiect, a menţionat că podul metalic a fost comandat şi acum este în lucru. Acesta a mai arătat traficul pe Cheiul Dâmboviţei ar putea fi întrerupt atunci când se va monta podul metalic. ”Încercăm să alegem o tehnologie de montare ca să perturbe cât mai puţin traficul în zonă”, a punctat Bidiga.

“Avem certitudinea că undeva prin luna martie va fi finalizată prima etapă a acestui proiect. În acest moment mai sunt de făcut patru infrastructuri ale căror coloane s-au realizat deja, urmând să fie ridicate elevaţiile la pilele 1, 8, 9 şi 10. Rampele de acces sunt terminate, iar în perioada următoare se vor pune esafodajul, grinzile şi podul metalic”, a explicat Oprescu.

Cele două pasaje paralele vor asigura circulaţia rutieră pe două sensuri, cu o parte carosabilă de opt metri, pe toată lungimea lucrării. Valoarea totală a lucrării este de peste 96,8 milioane de lei, fără TVA.

Pentru realizarea lucrărilor de la Pasajul Mihai Bravu, constructorul a adus, pe lângă români, şi zeci de persoane originare din Sri Lanka. Bidiga nu a vrut să explice de ce a preferat muncitorii străini în locul românilor, în condiţiile în care aceştia nu ocupă poziţii de conducere. Managerul de proiect de la Pasajul Mihai Bravu nu a precizat nici câţi oameni din Sri Lanka au venit să lucreze în Bucureşti pentru acest pod. Și lucrătorii străini sunt la fel de reticenţi ca şi şeful lor, astfel că, puţini dintre ei au fost de acord să dea detalii despre activitatea lor. Reporterii B365.ro au aflat doar că oamenii au venit să lucreze în Capitală printr-o companie din Sri Lanka şi aici locuiesc în Voluntari.

Citeşte şi: Cum va arăta Pasajul Mihai Bravu. SIMULARE VIDEO 3D

Cookies