Pasajul Domnești, aproape gata. În ce stadiu mai sunt lucrările și când va fi dat în folosință

21 oct. 2021
445 Afișari
Pasajul Domnești, aproape gata. În ce stadiu mai sunt lucrările și când va fi dat în folosință
Pasajul Domnești, aproape gata. În ce stadiu mai sunt lucrările și când va fi dat în folosință

Așteptat de foarte multă lume, care s-a săturat de aglomerația din zonă, Pasajul Domnești este aproape gata. Cel puțin asta o arată ultimele imagini de la fața locului. În ce stadiu mai sunt lucrările și când va fi dat în folosință.

Avem informații săptămânale cu privire la avansarea lucrărilor de la Pasajul Domnești, asta după ce secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, a promis că va face vizite săptămânale pe șantier. Astfel, pe şantierul Pasajului de la Donmeşti continuă montarea grinzilor secundare şi a elementelor intermediare, pe zona giratoriului spre Bucureşti, anunță acesta.

Cum decurg lucrările la Pasajul Domnești

„Chiar dacă ştiu că lucrarea merge bine, îmi respect promisiunea de a merge săptămânal pe şantierul de la Domneşti. După ce, marţea trecută, a fost montată şi ultima grindă principală care închide tablierul metalic al giratoriului suspendat, continuă montarea grinzilor secundare şi a elementelor intermediare, pe zona giratoriului spre Bucureşti.”, a explicat secretarul de stat în Ministerului Transporturilor pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, a început armarea plăcii de supra-betonare peste predalele deja montate la rampa de coborâre spre Bragadiru. Continuă și montarea predalelor prefabricate la rampa de urcare dinspre A1 şi a început montarea acestora şi la rampa de coborâre spre Bucureşti, mai spune Scorișteanu pe Facebook.

Tot acum se asfaltează bretelele stânga – dreapta ale rampelor spre Bucureşti, în varianta proiectată a pasajului Domneşti. La finalizare, traficul va fi deviat pe acestea, pentru a permite lucrul şi la rampa de urcare dinspre Bucureşti.

„S-a efectuat deja săpătura la rampa de urcare dinspre A1 – Chiajna şi a început dezafectarea vechiului amplasament al Centurii Bucureştiului pentru a fi realizată rampa de urcare dinspre Bragadiru. Continuă relocarea reţelelor de utilităţi, precum şi realizarea reţelei de canalizare pluvială.”,  a mai precizat acesta.

Construcția a fost reluată în 2020, după doi ani de stagnare

Lucrările la pasajul Domneşti au fost reluate în vara anului trecut, asta după ce aproape doi ani au avut loc blocaje peste blocaje. Primele lucrări la pasajul de la Domneşti au început în 2018, în baza unei autorizaţii de construire parţiale. Totuși, restul proiectului s-a blocat, în primul rând din cauza proiectului tehnic care a trebuit complet refăcut. PMB a cerut lărgirea zonei pasajului pentru a fi amplasat o linie de întoarcere a tramvaiului.

Date tehnice despre Pasajul Domneşti, practic un sens giratoriu suspendat

Noul proiect are o lungime de 536 de metri și un cost de 91,5 milioane de lei. Acesta este construit de STRACO GRUP SRL – SC COMNORD SRL – SPECIALIST CONSULTING SRL / Construcţie preluată de subcontractorul TRACON pentru un contract semnat încă din 2017. Termenul de finalizare este de 24 de luni și ar urma să fie gata în primăvara lui 2022.

Acest pasaj este al doilea din cele cinci pasaje aflate în construcţie pe Centura Capitalei. El va fi deschis după cel de la Mogoșoaia.

Cookies