Pasajul Doamna Ghica, lucrările avansează: tablierul metalic, cea mai mare componentă a construcției, a ajuns în țară și va fi livrat pe șantier

02 sept. 2022
3510 Afișari
Pasajul Doamna Ghica, lucrările avansează: tablierul metalic, cea mai mare componentă a construcției, a ajuns în țară și va fi livrat pe șantier

Primele transporturi cu elementele componente ale tablierului metalic de la Pasajul Doamna Ghica au intrat în țară, iar weekendul acesta (3-4 septembrie) vor ajunge în șantier, a anunțat primarul Capitalei Nicușor Dan.

Se respectă astfel termenul anunțat de primarul general în iulie, când menționa că în luna septembrie va începe montarea tablierului metalic. Nicușor Dan a prezentat atunci și culoarea aleasă pentru tablier: alb, în loc de roșu, așa cum apărea în primele simulări la pasajul rutier.

„După ce vor fi livrate toate piesele, începe asamblarea tablierului și punerea acestuia pe poziție.

Este o etapă importantă din această lucrare deoarece tablierul metalic reprezintă 50% din obiectivul de investiții Pasaj Doamna Ghica.

Lucrările la pasaj sunt executate de Trustul de Clădiri Metropolitane, iar tablierul metalic este fabricat în Italia.”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Lucrările la pasajul de la Doamna Ghica au început în 2018 și aveau termen de finalizare mai 2020.

Structura pasajului și rampele au fost finalizate anul trecut, mai fiind de executat doar tablierul metalic, adică structura metalică a podului, scrie Hotnews.

Primarul Nicușor Dan a promis că pasajul va fi gata la finalul acestui an.

Îți recomandăm și:

Cookies