“Pasajul Doamna Ghica începe să arate, în sfârșit, a pod!”, se bucură pe Facebook primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu

10 oct. 2022
8393 Afișari
“Pasajul Doamna Ghica începe să arate, în sfârșit, a pod!”, se bucură pe Facebook primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu
Lucrări la Pasajul Doamna Ghica | sursa foto: primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, anunță în această seară, pe pagina sa de Facebook, că primele bucăți din tablierul Pasajului de la Doamna Ghica  au fost puse pe poziții:

Primăria Sectorului 2 e la zi cu plățile conform protocolului pe care îl avem cu Primăria Generală. Am achitat săptămâna trecută 50% din lucrările recepționate și suntem pregătiți să asigurăm în continuare fluxul financiar așa cum ne-am asumat. Termenul de finalizare pentru primul segment este jumătatea lunii noiembrie, dar sunt optimist că putem mai bine de atât și că la final de octombrie încheiem prima etapă din montajul tablierului.

Îți recomandăm să citești și:

A început „perioada deranjantă” din octombrie de la Pasajul Doamna Ghica

Structura pasajului și rampele au fost finalizate anul trecut, mai fiind de executat structura metalică a podului, adică tablierul. La începutul anului, după două tentative eșuate, municipalitatea a reușit să finalizeze licitația pentru tablierul pasajului.  

Lucrările la pasajul de la Doamna Ghica au început în 2018 și aveau termen de finalizare mai 2020. Primarul Nicușor Dan a promis că pasajul va fi gata la finalul acestui an.Este, totuși, destul de puțin probabil să se întâmple așa.

Primarul Sectorului 2 avertizează că mai există o etapă importantă:

Consider că montajul primului segment trebuie să fie un antrenament pentru al doilea care va genera mult mai mult deranj în intersecție. Pentru montajul segmentului 2 traficul în mijlocul intersecției va trebui deviat. Astfel că suntem obligați să scurtăm timpii de lucru la maximul posibil.

Radu Mihaiu mai spune că, deocamdată, lucrările merg conform planurilor și că administrația face  tot posibilul pentru a finaliza lucrările  cât se poate de repede pentru a elibera carosabilul, dar și pentru a fi da Pasajul Doamna Ghica în folosință.

Cookies