Pasajul Doamna Ghica din București nici nu a apucat să fie finalizat, că deja este măzgălit. Pe ziduri au apărut deja reclame la cârnați și mesaje microbiste

04 apr. 2023
2360 Afișari
Pasajul Doamna Ghica din București nici nu a apucat să fie finalizat, că deja este măzgălit. Pe ziduri au apărut deja reclame la cârnați și mesaje microbiste
Pasajul Doamna Ghica din București nici nu a apucat să fie finalizat, că deja este măzgălit. Pe ziduri au apărut deja reclame la cârnați și mesaje microbiste. Sursa foto: Facebook/ Sector 2 - Informații și dezbateri

Deși încă nu a fost finalizat, oamenii deja au început să măzgălească Pasajul Doamna Ghica. Pe ziduri au apărut diverse desene, mesaje și postere cu reclame.

„A început măzgălirea la Pasajul Doamna Ghica”

Un bucureștean din Sectorul 2 a postat pe pagina de Facebook „Sector 2 – Informații și dezbateri” imagini cu desenele și mesajele de pe Pasajul Doamna Ghica, alături de descrierea:

A început măzgălirea la Pasajul Doamna Ghica”- V. T.

Desene pe Pasajul Doamna Ghica
Desene pe Pasajul Doamna Ghica. Sursa foto: Facebook/ Sector 2 – Informații și dezbateri

Pe lângă desenele de pe zidurile pasajului, a fost pusă și o reclamă la cârnați: „Cârnați de Pleșcoi” , alături de un mesaj referior la o echipă de fotbal.

Steaua e în Ghencea”

Mesaje și reclame pe Pasajul Doamna Ghica
Mesaje și reclame pe Pasajul Doamna Ghica. Sursa foto: Facebook/ Sector 2 – Informații și dezbateri

Bucureșteanul care a postat i s-a adresat, în special, primarului Radu Mihaiu, spunându-i să găsească o soluție. Bărbatul a spus că aceste graffiti-uri fac pasajul să arate urât și că strică peisajul cartierului, după care l-a etichetat pe primar:

Au început să măzgălească pasajul Doamna Ghica. După ce că acesta arată oricum urât și a stricat cu totul fața cartierului, aceste graffiti îl vor face oribil. În câteva luni va fi plin de astfel de măzgălituri și anunțuri pentru „cârnați de Pleșcoi”. Poate reușiți să organizați totusi un concurs de idei pentru niște picturi mai agreabile, ce ziceti?” a spus V. T.

Unii bucureșteni au fost de acord cu postarea bărbatului și cu cele spuse de el și chiar criticând artiștii care desenează graffiti.

Însă, un internaut le-a ținut partea artiștilor, adăugând un comentariu la postare în care spune că persoanele care fac graffiti ar trebui să primească un spațiu special amenajat pentru a se exprima:

Se poate atribui gratuit spațiul catre artiștii graffiti și garantat iese acolo o opera de artă. În afară se practică, in loc sa amendăm artiștii, le oferim spațiul să își exprime arta și astfel toată lumea câștigă, atât orașul și cetățenii săi dar și artiștii graffiti” spune B. I.

Când va fi gata Pasajul Doamna Ghica

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a spus că lucrările pentru Pasajul Doamna Ghica sunt în termen. S-a finalizat montarea tablierului metalic, iar circulația tramvaielor liniei 21 a fost reluată începând cu data de 1 aprilie.

Potrivit termenului de finalizare dat de Nicușor Dan, șoferii ar trebui să circule pe pasaj la începutul acestei toamne.

Pasajul Doamna Ghica va fi finalizat în septembrie. Până atunci, mai sunt de montat predalele și urmează să fie turnat asfaltul. Aceste lucrări se pot realiza fără să fie întreruptă circulația tramvaielor.

Te-ar putea interesa și:

Cookies