Pasajul Doamna Ghica din București, motiv de râcă: Radu Mihaiu și Gabriela Firea își aruncă acuzații unul, altuia

17 mart. 2023
494 afișări
Pasajul Doamna Ghica din București, motiv de râcă: Radu Mihaiu și Gabriela Firea își aruncă acuzații unul, altuia
Pasajul Doamna Ghica din București, motiv de râcă: Radu Mihaiu și Gabriela Firea își aruncă acuzații unul, altuia. Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea/ Radu Mihaiu/ Pasajul Doamna Ghica

Primarul Radu Mihaiu și candidata PSD a Primăriei Capitalei, Gabriela Firea, se află într-un conflict pe tema Pasajului Doamna Ghica, care încă nu a fost finalizat.

Gabriela Firea spune că Pasajul Doamna Ghica bate pasul pe loc și critică mai multe aspecte legate de Primăria Sectorului 2.

Afirmațiile Gabrielei Firea

Gabriela Firea a făcut mai multe afirmații referitoare la proiecte care nu au fost încă finalizate. Femeia a atacat în mod direct, printr-o postare pe Facebook, Primăria Sectorului 2.

Candidata PSD crede că lucrarea Pasajului Doamna Ghica a fost blocată de PS2 din cauza faptului că a fost începută în „mandatul Firea”:

E grav ce se întâmplă în București! Pasajul Doamna Ghica bate pasul pe loc, trebuia să fie gata în 3 luni. Au trecut mai bine de 2 ani. Acum ar fi trebuit să se circule pe pasaj, dar Primăria Capitalei si cea a Sectorului 2 au blocat totul doar pentru că lucrarea a început în “mandatul Firea”. Iată unde au ajuns: amânări peste amânări, blocaje și situații insuportabile pentru locuitorii din zonă.”

De asemenea, Firea spune că reabilitarea blocurilor din Sectorul 2 merge „prost” și că mai mulți cetățeni s-au văitat de calitatea slabă a lucrărilor.

Firea vrea să „schimbe” Bucureștiul

Gabriela Firea a afirmat că vrea să schimbe Bucureștiul și să revitalizeze proiectele începute și blocate după alegerile din 2020:

Echipa social-democrată din Sectorul 2 este pregătită să revitalizeze proiectele începute și blocate după alegerile din 2020.

 Suntem pregătiți pentru a face Bucureștiul trainic din nou. Să-l salvăm din mâinile incompetente ale falșilor salvatori, care au câștigat alegerile prin furt și minciună.

Mai mult decât atât, Firea s-a luat și de Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu. A spus că acesta nu s-a ocupat de nimic și că e o rușine pentru administrația locală:

În ultimii doi ani, primarul din Sectorului 2, de la USR, total necunoscut pentru majoritatea locuitorilor din acest sector, s-a ocupat de…nimic. Asemenea colegei de partid din Sectorul 1, primarul de la 2 a început o luptă cu operatorul de salubritate și a ajuns să plătească mai mult decât înainte pentru curățenie și gunoaie.

O rușine pentru administrația locală! Un calvar pentru locuitorii care au fost obișnuiți cu modul gospodăresc de a organiza sectorul, al fostului primar PSD, Mihai Toader.

 În 2024, cu siguranță cetățenii și din acest sector vor da, prin vot, o palmă morală celor care acum 2 ani au promis marea cu sarea si care, ulterior, s-au ascuns prin birouri, și nu au mai făcut nimic palpabil pentru oameni.”

Ce răspuns a oferit Radu Mihaiu

Radu Mihaiu a răspuns la acuzațiile Gabrielei Firea, tot printr-o postare pe Facebook. Primarul Sectorului 2 i-a spus că „e incompetentă și că nu înțelege administrație”.

De asemenea, în privința Pasajului Doamna Ghica, Radu Mihaiu a spus că acesta trebuia să fie finalizat până la sfârșitul mandatului Gabrielei Firea, adică acum 3 ani:

După ce că e incompetentă şi nu înţelege administraţie, mai şi semnalizează
În campania pe care se pregăteşte să o piardă, o “duamnă” s-a apucat să facă opoziţie. Doar că o face aşa cum ştie ea: cu mult fum şi blabla, dar cu prea puţină legătură cu realitatea.

Spune “duamna” că pasajul de la Doamna Ghica trebuia să fie gata în 3 luni. Uită că ea l-a început în 2019 şi că până la finalul mandatului dumneai, la 7 luni după ce trebuia să fie gata în 3, şantierul era abandonat, tablierul a fost plătit, dar nu se găsea nicăieri (nici acum nu a fost găsit, poate ne spune dumneaei unde e), iar Trustul de Clădiri avea datorii de 70 de milioane de lei şi niciun ban în cont.”

Primarul Sectorului 2 a încheiat postarea prin a spune:

Doar că rămâne cum am stabilit: Firea nu va câştiga Bucureştiul!”

Când va fi gata Pasajul Doamna Ghica

Cristian Hiver, directorul Trustului de Clădiri Metropolitane, compania municipală care face lucrările, a declarat pentru HotNews că pasajul ar trebui să fie gata la începutul verii anului 2023:

Sper că vom termina de montat tot tablierul la începutul lui martie. Dacă ține vremea cu noi, cum a ținut până acum, fiindcă sunt operațiuni care sunt meteosensibile – sudură, vopsitorie – chiar la final de februarie tablierul este montat. La începutul verii va fi gata tot pasajul.

După ce montăm tablierul, începem să montăm predalele de beton, contractul de furnizare de predale este deja semnat. Le vom avea în timp util. După predale începem suprabetonarea și asfaltarea, apoi montarea parapeților, sistem iluminat.”

Te-ar putea interesa și:

Cookies