LA MINE-N CARTIER

PASAJUL DE LA PIAŢA SUDULUI: Ce soluţii propune Primăria Sector 4 pentru fluidizarea circulaţiei

PASAJUL DE LA PIAŢA SUDULUI. Primarul interimar al Sectorului 4, Daniel Băluță, a prezentat, miercuri, o soluție pentru fluidizarea traficului rutier în zona intersecţiei Piaţa Sudului, care este de o lungă perioadă de timp sufocată de lucrările la pasajul subteran.

„Soluțiile pe care le-am identificat sunt acelea de a deschide două rute alternative: una care face legătura între bulevardul Tineretului și șoseaua Olteniței, iar a doua este o rută ce face legătura între Calea Văcărești și șoseaua Olteniței. (…) Îmi cer scuze cetățenilor de pe strada Secerei, de pe strada Cărăruia, Fundației Amfiteatru, oamenilor cărora le vom crea un disconfort din cauza traficului deosebit ce se va înregistra pe aceste străzi, însă mizez pe solidaritatea acestora și pe faptul că vor înțelege că este o situație temporară”, a anunţat edilul. 

Primarul a precizat că termenul estimat de finalizare a lucrărilor la pasajul de la Piața Sudului este data de 30 iunie.

„Am solicitat Comisiei de circulație de la nivelul Primăriei Capitalei aviz pentru a avea sens unic dinspre prima rută, cea dinspre bulevardul Tineretului către șoseaua Olteniței și cea de-a doua, sens unic dinspre Calea Văcărești către șoseaua Olteniței. (…) Am solicitat avizele din partea Comisiei tehnice de circulație. Mâine se întrunește această comisie. Este cazul și este timpul să ne asumăm aceste lucruri, cel puțin una dintre aceste rute va funcționa începând de luni„, a afirmat primarul sectorului 4.

PASAJUL DE LA PIAŢA SUDULUI. Potrivit acestuia, traficul pe ambele rute va fi restricționat în perioada weekend-ului.

„Rutele vor fi funcționale de luni până vineri inclusiv. (…) Lucrăm pe străzile adiacente la asfaltare, până duminică toate lucrările vor fi încheiate, inclusiv trotuare, mai ales pe strada Cărăruia. Începând de astăzi, durează două — trei zile până când putem să punem și trotuare„, a adăugat Băluță.

CITEŞTE ŞI Stadiul lucrărilor la Pasajul de la Piața Sudului. De ce a pierdut Primăria banii europeni 

Primarul a spus că circulația va fi dirijată de polițiștii locali. „Pe ambele străzi vom avea circulația dirijată de polițiștii locali de la nivelul Primăriei sectorului 4, iar dacă vom avea parte de sprijin logistic din partea Primăriei Capitalei vizavi de polițiștii locali ai municipiului București, de la Circulație, aceștia vor fi de mare folos. (…) Vor fi restricționate traficului greu, vor fi restricții de viteză, sunt lucruri pe care le-am solicitat Comisiei de circulație de la nivelul Primăriei Capitalei”, a afirmat Băluță.

PASAJUL DE LA PIAŢA SUDULUI. Băluță a mai precizatcă pasajul de la Piața Sudului este executat, până în prezent, în proporție de 26%, termenul estimat de finalizare a lucrărilor fiind data de 30 iunie. „El trebuia finalizat până la sfârșitul anului 2015, fiind realizat în proporție de 90% pe fonduri europene. Din cauza faptului că nu s-a respectat acest termen, Primăria Capitalei a pierdut finanțarea europeană. Acum termenul a fost prelungit până la data de 30 iunie, iar dacă nu se respectă nici această dată, Primăria trebuie să dea înapoi și banii decontați„, a adăugat edilul.

Primăria Municipiului București preciza, pe 17 februarie, că lucrările la pasajul rutier de la Piața Sudului au avansat, realizându-se 40% din proiect, față de 20% la începutul lunii ianuarie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button