Pasajul de la Piaţa Sudului ar urma să fie inaugurat imediat după sărbătorile pascale

de:
21 mart. 2017
0 Afișari
Pasajul de la Piaţa Sudului ar urma să fie inaugurat imediat după sărbătorile pascale

Îmi doresc ca imediat după sărbătorile pascale să vă invit la inaugurare. Recunosc, am o dezamăgire pentru faptul că reprezentanții constructorului, care este o asociere de firme, mi-au garantat că în săptămâna de mărțișor și de 8 martie mergem împreună să inaugurăm. Este o întârziere, dar care nu ni se poate imputa. Haideți să le mai dăm o șansă și imediat după sărbătorile pascale să vă invităm la inaugurare. Nu mai vreau să vă spun (…) în ce situație am găsit Pasajul Piața Sudului: nu se mai lucra, acel ‘Dorel’ pe care îl știm noi era la tot pasul. Plățile nu mai erau făcute din luna octombrie și, practic, am repornit motoarele și pe acest șantier„, a precizat edilul general, în cadrul unei declarații acordate presei.

În octombrie 2016, Gabriela Firea declara că pasajul subteran Piața Sudului ar urma să fie finalizat în primăvara acestui an.

Dacă toate lucrurile se vor desfășura conform celor discutate până acum, în primăvara anului viitor lucrarea va fi finalizată, deci nu mai mult de cinci-șase luni. Într-adevăr, eu am preluat acest obiectiv cu anumite întârzieri. Sunt primar general de doar patru luni și am încercat să recuperăm cât mai mult posibil din aceste pierderi. Ne-am întâlnit de mai multe ori atât cu consultanți, cât și cu constructorii, Astaldi și Euroconstruct. Avem în acest moment câteva întârzieri legate de faptul că lucrările de deviere a utilităților nu au fost prevăzute în contractul inițial, ceea ce a fost din punctul meu de vedere un mare minus și care nu se va mai repeta, cel puțin în această administrație„, preciza atunci primarul general.

Cookies