Pasajul de la Piața Presei e aproape gata. Deschiderea, amânată pentru iunie. FOTOGALERIE

de:
22 mai 2015
0 Afișari
Pasajul de la Piața Presei e aproape gata. Deschiderea, amânată pentru iunie. FOTOGALERIE

Pasajul subteran de la Piața Presei Libere ar fi trebuit deschis în această lună, conform ultimului termen anunțat de Primăria Capitalei. Pe teren, lucrările se apropie de final, însă nu suficient de repede pentru a putea fi respectat acest termen. Întârzierile sunt cauzate de o serie de cabluri electrice care au fost descoperite în zona rampei spre Bd. Mărăști și care au trebuit mutate pentru a putea fi turnat asfaltul. Întreaga operațiune a blocat lucrarea în zona Mărăști aproximativ o lună. Astfel, reprezentanții municipalității au trebuit să amâne deschiderea oficială a pasajului pentru luna viitoare.

„Au fost descoperite noi cabluri electrice care nu ar fi trebuit să se afle acolo. Lucrarea se va termina în iunie”, a precizat pentru B365.ro, Ion Dedu, director executiv al Direcției de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

Cu excepția rampei spre Bd. Mărăști, lucrările la pasaj sunt aproape gata. Intrarea în pasajul rutier de pe DN1 și rampa de ieșire pe Kiseleff au fost deja asfaltate și s-a trecut la montarea stâlpilor de electricitate. De asemenea, au început amenajările la suprafață. În zona dintre Bd. Mărăști și Șos. Kiseleff s-a turnat asfalt și a fost amenajată și o pistă pentru biciclete.

Și lucrările la pasajele pietonale au evoluat foarte mult în ultima lună. Astfel, noul pasaj pietonal, ce leagă nodul de transport de la Piața Presei Libere (capăt tramvai 41) cu aleea ce desparte Berăria H de Hard Rock Cafe,  a fost terminat. S-a montat pavajul și sistemul de iluminat, iar scările de acces au fost finalizate. Și amenajarea vechiului pasaj pietonal, care a trebuit scurtat, este aproape gata.

Lucrările la Pasajul subteran Piaţa Presei Libere au fost demarate în martie 2014. Potrivit proiectului, noul pasaj rutier va avea 700 de metri și va fi realizat pe sensul dinspre DN1 spre Soseaua Kiseleff și bd. Mărăști. Șoferii vor intra în pasaj de pe Sos. București-Ploiești, după Fântâna Miorita, din direcţia Ploieşti-Băneasa. Sub Piața Presei Libere, pasajul se va bifurca, șoferii având la dispoziție două ieșiri: pe Șoseaua Kiseleff, în zona strandului Tineretului, și pe bd. Mărăști, după City Gate Towers.

Proiectul prevede și construcţia unui pasaj pietonal care va face legătura între Piaţa Presei Libere şi Parcul Herăstrău, pentru a facilita accesul călătorilor la mijloacele de transport în comun, dar şi scurtarea şi modernizarea pasajului pietonal existent. Astfel, din vară, bucureștenii vor putea traversa bulevardul Kiseleff din Capitală pe sub pământ prin intermediul a două pasaje pietonale subterane. Primul, care exista deja și subtraversa bd. Kiseleff și Bd. Mărăști, a fost scurtat și modernizat. 

Construcţia celui de-al doilea pasaj pietonal subteran a fost demarată la finele anului trecut. Acest pasaj va lega nodul de transport de la Piața Presei Libere (capăt tramvai 41) cu aleea ce desparte Berăria H de Hard Rock Cafe.

Întregul proiect va avea o lungime totală de 1.134 m. De asemenea, partea carosabilă va avea o lăţime de 8,8 metri pe pe ramura Kiseleff, unde vor exista două benzi, şi o lăţime de 5,5 metri pe ramura Mărăşti.

Cookies