Pasajul de la Doamna Ghica va avea o altă culoare decât cea inițială, detaliu schimbat de primarul Nicușor Dan | Când va începe montarea tablierului metalic

07 iul. 2022
3478 afișări
Pasajul de la Doamna Ghica va avea o altă culoare decât cea inițială, detaliu schimbat de primarul Nicușor Dan | Când va începe montarea tablierului metalic

Primele imagini cu structura de metal realizată a Pasajul de la Doamna Ghica au fost publicate de primarul general Nicușor Dan, pe pagina sa de socializare. Prima referire la tablier – grinzile de siguranță – este legată de culoare, apoi primarul transmite și când va începe montarea podului de care depinde fluidizarea traficului din zonă.

„Așa va arăta tablierul metalic ce va fi montat pe podul de la Doamna Ghica, aflat în construcție în sectorul 2 al Capitalei. Am optat pentru o culoare standard, potrivită acestui gen de investiție.”, a notat Nicușor Dan pe Facebook.

Foto Facebook Nicușor Dan, imagine din 7 iulie 2020

Din roșu în alb-argintiu

Culoarea aleasă, și anunțată astăzi de Nicușor Dan, diferiră însă de cea din prezentată de ex-primarul Gabriela Firea în primele imagini din iunie 2020, în care spunea, în premieră, cum va arăta pasajul.

În imaginile prezentate de Gabriela Firea în iunie 2020, culoarea tablierului era roșie, iar acum este alb-argintie.

Foto Facebook Gabriela Firea, din 8 iunie 2020

Propriu-zis, montarea tablierului va fi realizată în septembrie. Firma italiană care realizează lucrarea va trimite luna viitoare primele componente, spune primarul Dan care își anunță intenția de a reveni cu informații după ce sosește primul transport al structurii de metal.

Ultimul termen de finalizare a Pasajului de la Domna Ghica, avansat de edilul Niculor Dan, este finalul acestui an.

Pasajul de la Doamna Ghica a fost realizat de fosta administrație în proporție de 40%, iar termenul de finalizare a proiectului era inițial luna mai 2021.

Lucrarea este executată de Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropolitane, iar valoarea contractului pentru aceste lucrări este de circa 110 milioane lei fără TVA. Lucrările au fost sistate de la finalul anului 2020, din lipsă de fonduri.

Ultima informație oficială despre pasaj datează din iunie 2022,când Nicușor Dan anunța că firma italiană care construiește tablierul metalic pentru Pasajul Doamna Ghica poate fi plătită, iar banii sunt disponibili după ce conturile Primăriei Capitalei au fost deblocate.

Costul tablierului a fost de circa 22 de milioane de lei.

Îți recomandăm să citești și:

 

 

 

Cookies