Pasajul ce traversează Centura Capitalei va intra în reparații. Traficul de la A1 va fi îngreunat pe perioada lucrărilor

07 mart. 2023
7595 afișări
Pasajul ce traversează Centura Capitalei va intra în reparații. Traficul de la A1 va fi îngreunat pe perioada lucrărilor
Pasajul ce traversează Centura Capitalei va intra în reparații. Traficul de la A1 va fi îngreunat pe perioada lucrărilor | Sursă foto: Captură YouTube-Ionut Ivasca

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat licitația pentru repararea Pasajului pentru Centura Capitalei de pe Autostrada A1 (București-Pitești). Contractul are o valoare de 6 milioane de lei.

CNAIR: Pasajul ce traversează Centura Capitalei va fi reparat

Pasajul ce traversează Centura Capitalei a fost realizat în anul 1970 și consolidat în 1999. Acum, CNAIR a anunțat că urmează să fie realizate lucrări de reparații. Licitația pentru atribuirea acestui contract a fost publicată pe platforma SEAP în luna februarie a acestui an.

Reparațiile podului de la km 11 vor fi realizate pe ambele sensuri de mers, după cum anunță Economedia.ro. Pe perioada în care se vor executa aceste lucrări, circulația va fi închisă pe câte un sens, iar traficul va fi deviat pe sensul opus de mers.

Data limită pentru depunerea ofertelor este 9 martie 2023, după cum este anunțat în anunțul publicat în SEAP.

Cât vor dura lucrările

Reparațiile la acest pod se vor întinde pe o durată de 7 luni de zile, după cum este notat în caietul de sarcini. Expertiza tehnică a acestui pod a fost realizată în anul 2018, iar Proiectul Tehnic a fost aprobat în 2020.

Autorizația de Construire a fost emisă în luna iulie a anului trecut.

Lucrări la nivelul suprastructurii. Se deviază circulația pe o singură cale. Se desface calea pe pod și se demolează lisa parapetului. Se execută lucrări de reparații la nivelul suprastructurii (grinzi prefabricate, atretoaze și placa monolită). Se demolează stratul de beton degradat, este specificat în caietul de sarcini.

Autostrada A1 este una dintre cele mai aglomerate din toată România. Zeci de mii de mașini trec zilnic pe aceasta, după cum informează Economedia.ro. Astfel că, pe durata lucrărilor, zona va fi predispusă la ambuteiaje.

Cele mai mari cozi se formează pe ultimii km dinspre Ciorogârla spre Militari și la intrarea pe A1 de pe bulevardul Iuliu Maniu.

Cookies