Pasajul Berceni ar putea fi gata (parțial) în decembrie, în anumite condiții, anunță oficialii. Construcția are cele mai noi și moderne echipamente

01 nov. 2022
3784 Afișari
Pasajul Berceni ar putea fi gata (parțial) în decembrie, în anumite condiții, anunță oficialii. Construcția are cele mai noi și moderne echipamente
Pasajul Berceni ar putea fi gata (parțial) în decembrie, în anumite condiții, anunță oficialii. Construcția are cele mai noi și moderne echipamente. Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor anunță că pasajul Berceni ar putea fi gata (parțial și în anumite condiții) în luna decembrie. Totodată, Irinel Ionel Scrioșteanu spune că pasajul dispune de cele mai noi și moderne echipamente pentru tablierul metalic. Bonus: stadiul lucrărilor de la pasajul Berceni.

Pasajul Berceni are cele mai noi și moderne echipamente pentru tablierul metalic

Irinel Ionel Scrioșteanu spune care sunt aceste echipamente noi și moderne necesare tablierului metalic de la pasajul Berceni:

  • Dispozitive modulare pentru acoperirea rosturilor de dilatație. Acestea au o durată de viață de 50 de ani și sunt capabile să preia deplasări mari atât în sensul longitudinal, cât și în sensul transversal al podului. Ținând cont de această durată de viață, autoritățile nu vor mai restricționa traficul rutier pentru schimbarea periodică a rosturilor de dilatație.
  • Aparate de reazem moderne cu sistem anti-ridicare, folosite pentru prima dată în România la lucrări de infrastructură rutieră. Scopul acestora este de a prelua încărcăturile de la suprastructură spre infrastructură și apoi spre pământ. Au fost folosite la rezemarea deschiderilor scurte ale tablierului metalic, necesitatea lor fiind dată de greutatea redusă a acestor deschideri scurte. Sunt capabile să preia deplasări mari în toate direcțiile, transmite secretarul de stat în Ministerul Transporturilor pe Facebook.
Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu
Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Stadiul lucrărilor

După o vizită de lucru pe șantierul Berceni, Irinel Ionel Scrioșteanu spune care este stadiul lucrărilor:

S-au finalizat umpluturile armate la rampa urcare/coborâre spre și dinspre București, iar acum se lucrează la cofrarea, turnarea și betonarea grinzilor de trotuar.

S-au finalizat armarea și betonarea plăcii ce corespunde rampei de urcare/coborâre București, se face cofrajul de închidere și se pregătește suprafața pentru ultima etapă de betonare, dar și cofrarea și armarea zidului de gardă de la culeea C1, care vor fi betonate săptămâna aceasta. Totodată, se montează și rosturile de dilatație.

A fost finalizată prima etapă de betonare a tablierului metalic ce corespunde rampei de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni și se pregătește suprafața pentru următoarea etapă de betonare, care va avea loc tot săptămâna aceasta. Echipele lucrează și la montarea parapetului pietonal.

A fost finalizată betonarea a două ploturi ce corespund inelului central și se pregătește următoarea etapă, care va avea loc tot săptămâna aceasta.

Au fost finalizate turnarea plăcilor pe secțiunea tablierului metalic și montarea rosturilor de dilatație pe pile pentru rampa de coborâre spre Popești-Leordeni, rampa de urcare dinspre Popeşti-Leordeni, rampa de urcare dinspre Jilava și rampa de coborâre spre Jilava. Se lucrează la cofrarea, armarea și betonarea grinzilor/liselor de parapet pentru rampele menționate mai sus.

S-au terminat lucrările de așternere a balastului stabilizat cu liant hidraulic pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni, rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni, rampa de coborâre spre Jilava, rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni.

S-au finalizat turnarea binderului și montarea bordurilor pe toate rampele de acces menționate mai sus.

Ar putea fi gata (parțial) în decembrie, în anumite condiții, anunță oficialii

Echipele continuă să:

  • monteze lisa prefabricată pe toate zonele pasajului Berceni.
  • să execute lucrările de drum pe zona comunei Berceni și pe partea dinspre București.
  • să execute lucrările de iluminat public pe toate zonele pasajului.
  • să realizeze canalizarea pluvială, necesară preluării apei din zona pasajului.

„Facem toate eforturile, împreună cu antreprenorul, în ciuda sincopelor în aprovizionarea cu prefabricate, cauzate de criza generată de creșterea prețurilor pe piaţa materialelor de construcții, precum și faptul că lucrările la bretelele pasajului de pe zona Berceni-București se pot executa după ridicarea traficului pe pasaj, să luăm în calcul darea parțială în trafic a pasajului Berceni în luna decembrie, ținând cont și de condițiile meteorologice”, transmite Irinel Ionel Scrioșteanu.

Cookies