Pasajul Basarab sfinţit de un sobor de preoţi

Pasajul Basarab sfinţit de un sobor de preoţi

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat duminică, în replică la poziţia Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) care a acuzat că deschiderea pasajul Basarab este ilegală, că cei din această instituţie nu cunosc legea şi că vor să inducă frica în bucureşteni.

„Inspectoratul de Stat în Construcţii să mă mai lase şi să pună mâna pe carte şi să citească legea. Nu e prima dată când fac asta. Ei vor să mă amărească, dar nu o să le reuşească. Eu sunt primarul bestial, care fac totul legal. (…) S-ar putea să mă supere rău de tot, pentru că bagă frica în bucureşteni.  Ei doresc să nu se facă absolut nimic”, a spus Oprescu, citat de newsin.ro, în timp ce era prezent la Centrul Infotrafic din Capitală, pentru a vedea cum se circulă pe pasajul Basarab.

De asemenea, edilul Capitalei a reiterat că circulaţia pe pasajul Basarab se va face în maxime condiţii de siguranţă. „Trebuie ca cineva să fie deranjat la creier, ca să dea drumul la pasaj dacă nu ar fi 100% sigur. Este o construcţie sigură”, a precizat Oprescu.

Potrivit lui Oprescu, vârful de încărcare al pasajului Basarab va fi de 80.000 de maşini pe zi, unul dintre testele importante urmând să fie chiar duminică după amiază, când mulţi şoferi se vor întoarce de la munte sau de la mare.